Toppbild

Konst & kultur

Konst och kultur

På Kulturhuset Multeum och på kommundelsbiblioteken runtom i kommunen arrangeras många olika utställningar och evenemang.

 

Här nedan listas det som är aktuellt just nu. Vill du läsa mer om våra kommande program, ta en titt i kalendariet på bibliotekens hemsida. Eller ladda ner det kompletta programbladet för vuxenutbudet och även för barnevenemangen här. 

I evenemangskalendern här intill finns även evenemang arrangerade av kommunen och andra aktörer i Strängnäs kommun, för såväl barn som vuxna. 

Här kan du läsa mer om Kulturdagen, och vill du skicka in en intresseanmälan om att delta i Multeums sommarsalong kan du läsa mer om det här: Sommarsalong 


Välkommen att konsumera kultur med oss! 

www.facebook.com/multeum
www.facebook.com/barnbiblioteken

 

 

Programbladet!

Bild på vårens kulturprogramblad

Vårens kulturevenemang

Här finns programbladet för hela härliga vårens alla kulturevenemang. De finns att hämta på ditt närmaste bibliotek, och du kan titta i dem direkt på skärmen här:

Vårens programblad för vuxna

Vårens programblad för barn

Aktuellt

Bild på Maud Karlsson

Utställning - Kropp-Tid-Tillstånd

Maud Karlsson, dansare och bildkonstnär visar film, skulptur och måleri. Maud har en lång bakgrund som dansare där kroppen alltid är ett redskap för uttryck och där den kroppsliga medvetenheten utmejslas under tid. Tid där kroppen byggs upp och nöts ner samtidigt. Hur upplever vi tid genom kropp och sinne?  
Multeum 14 april - 2 juni
Öppet under bibliotekets öppettider

Aktuellt

 Foto: Michael Johansson


Dansa in våren på Multeum!

Genom ett samarbete med Scenkonst Sörmlands dansfrämjande verksamhet blir det ett antal dansevenemang under våren på Multeum. Läs mer här: www.strangnas.se/dans

Bild på Bodil Jönsson

Tankar om tid och åldrande med författaren Bodil Jönsson

Vi jagar tid. Men det vi läntar efter har nog ingenting med klockan att göra. Bodil Jönsson är mycket intresserad av tid, rum och åldrande och skrev 1999 den mycket populära boken "Tio tankar om tid". Nu har hon skrivit "När horisonten flyttar sig - att bli gammal i en ny tid". Välkommen att lyssna till Bodil som delar med sig av sina tankar. 
Torsdag 31 maj kl 18:30 
Kulturhuset Multeum
Entré: 50 kr 
Samarr: ABF

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >