Toppbild

Kulturhuset Multeum

Kulturhuset Multeum

 

Välkommen till Kulturhuset Multeum

Strängnäs bibliotek och museum finns i kulturhuset Multeum.

Multeum är en självklar mötesplats för alla och det mesta är gratis. Du kan låna böcker, läsa tidningar och tidskrifter, surfa på nätet, titta på utställningar eller bara koppla av med en kopp kaffe i caféet.
Vi har också viss turistinformation för dig som vill lära känna kommunen bättre.  

Ordinarie öppettider

Måndag -torsdag 9-19
Fredag 10-17
Lördag 11-14
Söndag stängt

Ändrade öppettider i samband med sommar och helger 

Museum

I Strängnäsrummet på Multeum visas utvalda delar av vår föremåls- samt fotosamling som finns i magasinet i Sundby park samt kommunhuset, presenterade i egenproducerade utställningar med varierande lokalhistoriska teman.

Utställningarna ger inblick i det lokala kulturarvet, är kunskapsbyggande och inspirerar till fördjupning med hjälp av den lokalhistoriska litteratur som finns i samma rum.

Tisdag 14 juni sammanträder kultur- och fritidsnämnden i Strängnäs kommun. Då tas förmodligen beslut om att avyttra föremålssamlingen. SVT Nyheter Sörmlands ger måndag 13 juni ett inslag om samlingens ovissa framtid: 

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/nu-bestams-museimagasinets-ode

Program

Multeum erbjuder en omfattande programverksamhet, med allt från sagostunder och barnteater till debatter, författarträffar, föredrag och konserter.
Klicka här för aktuella kulturprogram

Utställningar

På Multeum finns fyra platser för olika utställningar:
I strängnäsrummet har lokalhistoria en given plats. I burspråket och galleriet ges skolor, föreningar och lokala konstnärer utrymme för kortare utställningar. Större utställningar visas i utställningshallen som har ett brett spektrum med konst, konsthantverk, foto och ungdomsutställningar.
Visningar och skolprogram erbjuds.
Klicka här för aktuella utställningar

Kontakt

Eskilstunav. 2, 645 80 Strängnäs Tel. 0152-296 70  
Skicka e-post till Multeum

Uppdaterad 2016-06-14 av Klara Jennische

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >