Toppbild

Matförgiftning

Barnfamilj som äter på restaurang

Anmälan kan göras via telefon (vxl) 0152-291 00

 

Om du misstänker att du blivit sjuk på grund av att du ätit mat som du köpt i butik eller ätit på restaurang i Strängnäs ska du genast anmäla detta till Miljöenheten. Vid en snabb anmälan kan miljöenhetens livsmedelsinspektörer ta prover för analys eller på annat sätt utreda orsaken till matförgiftningen och därmed förhindra att fler blir sjuka.

 

Intervju vid matförgiftning

Om du har ringt till Miljöenheten och anmält en matförgiftning kommer inspektören att ställa en del frågor till dig för att lättare kunna ta reda på vad som orsakat matförgiftningen. Frågorna handlar bland annat om vad du ätit, var och när du åt maten, om symptom, hur många som blev sjuka, om alla har ätit och druckit samma sorts mat och dryck och vad du har ätit och druckit dagarna innan du blev sjuk.

 

Mer om matförgiftningar

Mer information om matförgiftningar kan du läsa på Livsmedelsverkets webbplats under fliken risker med mat/matförgiftningar och Folkhälsomyndighetens webbplats.

Uppdaterad 2017-12-11 av Miljöenheten

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >