Toppbild

Om e-legitimation

Det är viktigt att du känner dig säker när du använder Strängnäs kommuns digitala tjänster. En viktig del i säkerheten är att logga in och signera med e-legitimation.

 

E-legitimation, exempelvis BankID, är en beprövad och säker lösning som används av banker, Skatteverket, Försäkringskassan, Apoteket och många andra organisationer och företag som erbjuder digitala tjänster.

 

Elektronisk signering

E-legitimation använder du när du legitimerar dig och när du skriver under handlingar elektroniskt på internet. En e-legitimation är lika personlig som ett körkort eller ett vanligt ID-kort.

 

Flera e-legitimationer på samma dator

Om ni är flera i familjen som utför ärenden som kräver elektronisk signering behöver ni ha varsin e-legitimation. Det går bra att spara flera legitimationer i samma dator eller på samma USB-minne.

 

Saknar du e-legitimation?

Du kan beställa din e-legitimation via din bank. Om du inte är kund i en internetbank kan du ladda ner en legitimation från Telia. På webbplatsen för e-legitimation får du information om hur du enkelt skaffar en sådan.
www.e-legitimation.se

 

Företag

SopraSteria utfärdar publika personliga legitimationer för organisationer i Sverige så kallade e-tjänstelegitimationer

 

Testa din e-legitimation

Har du redan en e-legitimation men är osäker på om den är giltig och fungerar som den ska? Då kan du testa den på utgivarens webbplats via länkarna här nedanför.

Uppdaterad 2017-11-28 av E-tjänster

 

Personuppgiftslagen

När du skickar in en ansökan, anmälan, fråga eller annan synpunkt till Strängnäs kommun går ditt ärende till en handläggare. Vid handläggning av ärendet registreras och behandlas dina uppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).
Läs mer om Personuppgiftslagen på datainspektionens webbplats.

 

Mina uppgifter & ärenden

Skapa ett konto för att kunna spara ett påbörjat formulär, få en kopia på din ansökan, ange hur du vill bli kontaktad och få förifyllda uppgifter. Skapa ett konto/logga in

 

Problem med att öppna en blankett?

För att kunna öppna blanketterna behöver du en PDF-läsare såsom Adobe Reader.

På grund av att vissa webbläsare använder en inbyggd förhandsgranskare kan det vara svårt att öppna några av pdf-filerna. Vi rekommenderar att du öppnar denna sida i Internet Explorer och försöker öppna filen igen.

 

Synpunkter, förslag eller önskemål?

Lämna gärna dina synpunkter och önskemål om våra digitala tjänster och blanketter till etjanster@strangnas.se

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >