Toppbild

Cecilia Vikström blir ny kommundirektör

– Det är med stor glädje och stolthet som jag idag har tackat ja till erbjudandet att börja arbeta som kommundirektör i Strängnäs kommun. Jag vill vara med och bidra till utvecklingen av Strängnäs kommun med fokus på långsiktig ekonomisk planering, attraktiv arbetsgivare samt verksamhetsutveckling genom digitalisering, då dessa områden har varit som en röd tråd i mitt arbetsliv, säger Cecilia Vikström.

Cecilia Vikström är i dag kommunchef i Flens kommun och har lång erfarenhet av chefs- och ledarskap i politiskt styrda organisationer. Hon har tidigare haft olika chefsuppdrag i Österåkers kommun och Lidingö stad, och har dessförinnan haft en rad olika befattningar inom Vittra Utbildning AB.

Kommunstyrelsens presidium har hållit i kommunchefsrekryteringen.

– Cecilia är genuint intresserad av kärnverksamheten och har en bred erfarenhet från både offentlig och privat verksamhet. Jag känner att vi får en trygg, resultatinriktad och glädjespridande ledare till vår kommun. Cecilias bakgrund i kombination med en tydlig förståelse för ekonomins betydelse för en stark utveckling av vår kommun vägde tungt när vi fattade vårt beslut att erbjuda Cecilia tjänsten som kommundirektör, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M).

Cecilia Vikström tillträder sin nya tjänst den 31 juli.

Kontaktpersoner:
Cecilia Vikström, 070-867 97 50
Jacob Högfeldt, 070-566 62 22

Uppdaterad 2017-04-12

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >