Toppbild

Unga entreprenörer utvecklas genom RS i sommar

Rookie Startups ger ungdomar mellan 16-18 år möjlighet att förverkliga en idé som sommarjobb. Utbildningen syftar primärt till att öka deltagarens entreprenöriella förmågor, men också till ökat intresse för företagande bland unga.

Det är tredje året i rad som kommunen, med finansieringsstöd ifrån våra samarbetspartners SEB Strängnäs–Mariefred och Sparkbanksstiftelsen Rekarne, samarbetat tillsammans med verksamheten Rookie Startups (RS).

Utbildningen som pågått under perioden 18 juni-6 juli är ett komplement till den feriepraktik som erbjuds i kommunen under 2018. Det var 17 ungdomar som deltog under årets RS.

Satsningen kompletterar den etablerade verksamheten kring Ung företagsamhet (UF). Erfarenheter från UF är att ungdomar får en erfarenhet till sitt CV, det ger ökat självförtroende och tränar problemlösningsförmåga samt bidrar till en ökad anställningsbarhet efter avslutad gymnasieutbildning.

Läs mer om Rookie Startups


Här är några av de företag som skapades av kommunens unga under 2018:


RS Min Granola - vann och blev Årets RS företag i Strängnäs
Tjejerna har tagit vara på den rådande hälsotrenden i samhället och skapat en produkt som på ett genomtänkt sätt motsvarar behovet. De vill skapa den allra bästa morgonen för sina kunder genom att erbjuda en vegansk granola baserad på ekologiska produkter, en perfekt frukost för den som behöver extra energi och har tröttnat på det vanliga. Med stora leenden och stark teamkänsla har de erövrat Strängnäs, frågan är vad som är nästa område att ta över?

 

RS podden: På upptäcktsfärd i politiken
Genom ett stort driv och högt engagemang ville 16-åriga Tuva via sin nystartade podd ”På upptäcktsfärd i politiken” få fler ungdomar intresserade av politiken. Med inspirerande teman och spännande gäster har podden snabbt nått stor spridning och Tuva själv har även blivit intervjuad av Mariefreds tidning. Här har vi ett praktexempel på hur “ensam är stark”. Kanske är morgondagens medieexpert nu är född?


RS ReJuice
Varje år slänger matbutiker tonvis med ätbar och god frukt helt i onödan. En skandal, tyckte Gustav, Charlotte och Baback som ville skapa en hållbar affärsidé för att minska matsvinnet. Resultatet blev RS ReJuice, en svårslagen kombination där frukt och grönsaker som annars hade slängts samlas in för att pressas till smakrika juicer i diverse smaker. Inte nog med att företaget erbjuder sina kunder en riktigt energikick, dessutom bidrar de till en bättre miljö.

RS Astrids barnvaktsservice
Med många års erfarenhet av barnpassning, kampsportstränare och som konfirmationsledare i bagaget är Astrid en riktig fena på att ta hand om barn och unga! Det ville hon nu under sommaren vidareutveckla och startade därför RS Astrids Barnvaktsservice, ett varmt bolag som möter sina kunder med förtroende och hängivelse. Barnen är av olika åldrar och Astrid är inte rädd för att göra det där lilla extra för att barnen ska ha ”the time of their life” tillsammans med henne.

Uppdaterad 2018-07-26

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >