Toppbild

Asperger

Aspergers syndrom är så kallade neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Aspergers syndrom påverkar bland annat hur du förstår andra och kan göra att det tar mycket energi att sortera intryck. Personer med Aspergers syndrom brukar må bra av tydlig information och förberedelser för det som ska hända. har du Aspergers syndrom har du säkert lätt att lära dig sånt du är intresserad av.

Aspergers syndrom har inte med intelligens att göra, och är inte en sjukdom.

Läs mer om aspergers syndrom på 1177 Vårdguiden
Hit kan du vända dig

Habiliteringsverksamheten , hjälper dig som är barn eller ung och har en varaktig funktionsnedsättning

Socialkontoret Funktionsnedsättning  , hit kan du vända dig för att ansöka om stöd enligt Lagen om stöd och service (LSS) eller Socialtjänstlagen (SoL)

Elevhälsan finns på varje skola. Du som elev har rätt till en schysst arbetsmiljö både både vad gäller den kroppsliga och psykiska. Om du har frågor eller funderingar kring hälsa kan du kontakta din skolsköterska.

Uppdaterad 2016-10-31

Socialkontoret

Nygatan 10
645 80 Strängnäs
Telefon: 0152-291 00, växel
Fax:0152:296 05
E-post: socialnamnden@strangnas.se

Läs mer om våra verksamheter och hur du kommer i kontakt med oss

Lämna synpunkter 

 


Har du en hemlighet som gör dig ledsen, rädd eller orolig?

Du har rätt att få den hjälp du behöver för att må bra och behöver inte vara ensam om hemligheten. Att prata med någon du gillar kan vara en bra början. 1177 - Våga berätta

 

Vill du fråga om dina rättigheter?

Eller vill du berätta om det som inte fungerar bra i socialtjänsten eller i hälso- och sjukvården? Inspektionen för vård och omsorg, som förkortas IVO, kan hjälpa dig med dina frågor.
Kontakta IVO:s barn- och ungdomslinje

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >