Toppbild

Ledsen och nedstämd

Att ibland känna sig ledsen, nedstämd, orolig eller att känna hopplöshet är en naturlig del av livet. Du kan ha dagar när du känner att du inte orkar något, inget känns roligt eller du grubblar mycket.

Du behöver inte vara rädd för att släppa fram negativa tankar och känslor. Om du däremot försöker undvika såna känslor kan du istället bli orolig och få ångest. En del känslor måste få kännas och ibland måste det få ta tid. Oftast går känslorna över efter ett tag.

Det finns saker du kan göra själv för att må bättre, och det finns hjälp att få om du behöver.

Läs mer om nedstämdhet på 1177.se

Hit kan du vända dig

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) Till BUP kan du få komma om du till exempel känner dig nedstämd, har svår ångest/oro eller om du skadar dig själv.
Kanske har du svårt att koncentrera dig eller har svårt att fungera tillsammans med andra i skolan eller i familjen.

Ungdomsmottagningen Alla kan ibland behöva någon att prata med. Eller kanske undrar du över något och inte vet vart du ska vända dig. Ungdomsmottagningen är till för alla ungdomar upp till 23 års ålder. Du kan få hjälp med såväl medicinska som sociala frågor.

Barnavårdscentralen (BVC)

Elevhälsan finns på varje skola. Du som elev har rätt till en schysst arbetsmiljö både både vad gäller den kroppsliga och psykiska. Om du har frågor eller funderingar kring hälsa kan du kontakta din skolsköterska.

Familjecentralen  En familjecentral är en mötesplats för familjer. Olika yrkeskategorier arbetar tillsammans kring en familj för att ge olika typer av stöd och hjälp.

Socialkontoret Barn och ungdomDu kan vända dig till kommunens individ- och familjeomsorg , vi erbjuder hjälp och stöd till familjer, barn och ungdomar som behöver det

Uppdaterad 2015-07-09

Socialkontoret

Nygatan 10
645 80 Strängnäs
Telefon: 0152-291 00, växel
Fax:0152:296 05
E-post: socialnamnden@strangnas.se

Läs mer om våra verksamheter och hur du kommer i kontakt med oss

Lämna synpunkter 

 


Har du en hemlighet som gör dig ledsen, rädd eller orolig?

Du har rätt att få den hjälp du behöver för att må bra och behöver inte vara ensam om hemligheten. Att prata med någon du gillar kan vara en bra början. 1177 - Våga berätta

 

Vill du fråga om dina rättigheter?

Eller vill du berätta om det som inte fungerar bra i socialtjänsten eller i hälso- och sjukvården? Inspektionen för vård och omsorg, som förkortas IVO, kan hjälpa dig med dina frågor.
Kontakta IVO:s barn- och ungdomslinje

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >