Toppbild

Strängnäs hundpark

Välkommen till Strängnäs hundpark!

Grind in till hundparken

Hit kan hundar och människor komma för att koppla av, leka, umgås och njuta av naturen.

Hundparken är cirka 9 000 kvadratmeter stor med rejäla staket och trägrindar. Här finns både fria gräsytor och hinderbanor för lydnadsövningar. Runt en liten kulle med träd och buskar ringlar sig en promenadstig som kommer att vara anpassad för permobil och rullstol.

För små hundar finns en avgränsad yta där de kan springa omkring och leka ifred. Men de kan också vistas bland de större hundarna, om de trivs bättre där.

Hinderbana i hundparken 

Besök hundparken

Parken ligger i Finninge, mittemot nya kyrkogården i korsningen Söderleden/Fårhusvägen. Den kommer att vara öppen dygnet runt, förutom vid vissa tillfällen då personalen behöver stänga för att göra större underhållsarbeten såsom att klippa gräs och buskar. För att parken ska kunna vara en behaglig plats för alla förväntas besökare följa de trivselregler som finns uppsatta, och även visa lite extra hänsyn till de brukare in LSS som arbetar i parken.

 

 Hundparksteamet hälsar välkommen

LSS daglig verksamhet står för underhåll

Det är kommunens dagliga verksamhet inom LSS som har anlagt parken och som också kommer att driva och underhålla den. Maria Edling och Sara Frisendahl är arbetshandledare för cirka femton personer med funktionshinder som får välja mellan olika arbetsuppgifter runt omkring i kommunen. Att jobba just med hundparken lockar flera av dem.

– Flera av oss som jobbar här har hundar, så vi har ganska bra koll på vad hundar och hundägare tycker om. Dessutom har vi nytta av våra kunskaper inom LSS, eftersom vi har utgått från att parken ska vara tillgänglig för alla, säger Maria Edling.

Läs mer
En hundpark blir till
Det här är Strängnäs hundpark
Strängnäs hundpark på Facebook

Strängnäs hundpark före invigningen

Uppdaterad 2017-06-27 av Maria Edling

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >