klart.se

MARIE BERGMAN

Musik | Åkers styckebruk

Marie Bergman är sedan många år en av Skandinaviens mest personliga och tydliga röster med en kraft och närhet som berör.

Hon är en artist som aldrig stannat i växten utan som ständigt fångat upp nya impulser. Hon var tidigt i karriären medlem i Family Four och har sedan 1974 haft en framgångsrik solokarriär. Bergman har deltagit fyra gånger i Melodifestivalen – och har tre gånger stått som segrare. Hon är även mycket prisad för sina musikaliska insatser genom tiderna och tillägnats grammisar, rockbjörnar, karamellodiktstipendiet, Evert Taubes minnesstipendium, Nils Ferlin-sällskapets trubadurpris, Fred Åkerström-stipendiet och Cornelis Vreeswijk-stipendiet. Marie är är också pionjär. Hon har tilldelats titeln “Urmodern till singer songwriters i Skandinavien” (DN).

Den här kvällen delar hon med sin livskamrat Lasse Englund. Marie och Lasse har levt och spelat ihop sedan 70-talet. Lasse har producerat Maries inspelningar och paret har gjort sig känt som ett av de mer samspelta radarparen på de skandinaviska scenerna. Missa inte en av landets bästa röster på en intim scen mitt i skogen!

Ett samarbete med GiG Jazzförening


Datum: 2018-01-27
Tid: 20:00 - 23:00
Plats: Skottvångs grufva
Entré: 200 kr

Arrangör: Skottvångs Grufva
Kontaktperson: Maria Bystedt, 0158-259 00
Hemsida: http://skottvangsgrufva.se

Mer att göra

20:00 - 23:00