klart.se

Weekend i Strängnäs

Sevärdheter | Aktiviteter | Strängnäs

Välkommen till Strängnäs – en småstadsidyll vid Mälaren. Här tronar domkyrkan och väderkvarnen högt över staden, bland vackra hus och gränder med kullersten.

Här tronar domkyrkan och väderkvarnen högt över staden, bland vackra hus och gränder med kullersten. Allt med strålande sjöutsikt. I Strängnäs är det lätt att njuta av det goda i livet, med storslagen natur, mat från det sörmländska skafferiet och ett rikt kultur- och näringsliv. Här förenas spännande historia och framtid, unika shoppingmöjligheter och evenemang året runt. Bara en timme från Stockholm!

Lördag

Lunch: I Strängnäs ”Restaurang och Caféguide” finns flera trevliga caféer och restauranger som erbjuder luncher.

• Grassagården, museilängan Öppet kl. 13.00-16.00. Fri entré.

• Strängnäs domkyrka Öppettider: kl. 10.00–18.00, med en kort guidad visning varje dag kl.14.00. Fri entré.

• Historisk stadsguidning Start på Gyllenhjelmstorget kl .15.00. Kostnadsfri.

• Strängnäs butiker har öppet kl. 10.00-15.00.

Middag: Strängnäs har ett brett utbud av restauranger, caféer och matställen av olika kategorier i stadskärnan.

Övernattning: Strängnäs har centralt belägna hotell, Hotel Rogge på Gyllenhjelmstorget och Hotell Laurentius vid Ångbåtsbron.

Söndag

Frukost: Bageri & Café Rogge på Gyllenhjelmstorget erbjuder en fräsch och hälsosam frukost.

• Stadspromenaden Ett promenadstråk, med start i hamnen Västerviken, via Strandpromenaden runt Strängnäs äldsta delar, förbi den glittrande Ulfhällsfjärden och längs stigar och gångvägar uppför Långberget och utsiktsplatsen Kungstornet, är ca 6 km och ger en strålande vy över Strängnäs och stadens vackra omgivningar.

• Arsenalen Försvarsfordonsmuseum Se ett 70-tal fordon på både band och hjul från 1920–2000-talet. Här visas den tekniska och militärhistoriska utvecklingen där du tar del av berättelser, fakta och människoöden från dessa decennier. Öppet kl. 11.00-16.00.

Hemsida: www.mittstrangnas.se

 

 

Mer att göra