Toppbild

Dansa in våren på Multeum

Dansa in våren på Multeum

Strängnäs kommun samarbetar med Scenkonst Sörmlands dansfrämjande verksamhet som erbjuder flera spännande dansupplevelser under våren med koppling till Maud Karlssons utställning Kropp-Tid-Tillstånd. Läs mer nedan!

 

 

Bild på Maud Karlsson

Kropp - tid - tillstånd, Maud Karlsson

Maud Karlsson, dansare och bildkonstnär visar film, skulptur och måleri i utställningshallen på Multeum. Maud har en lång bakgrund som dansare där kroppen alltid är ett redskap för uttryck och där den kroppsliga medvetenheten utmejslas under tid. Tid där kroppen byggs upp och nöts ner samtidigt. Hur upplever vi tid genom kropp och sinne?

Mer information om Maud Karlsson: www.maudsart.se

Damer med händerna i luften

Tag Plats - fredag 20 april kl.12.00

Koreografen och dansaren Micke Strid har arbetat med en grupp pensionerade kvinnor i Strängnäs i ett communitydans-projekt. Det blev en föreställning om livet, om glädje och sorg, minnen och framtidsdrömmar. Nu visas föreställningen i sin helhet på Multeum.

En grupp damer

50+ and just wanna dance - lördag 21 april kl 12.00

Dansaren Maud Karlsson besöker Strängnäs med sin dansgrupp 50+ and just wanna dance, en grupp kvinnor som upptäckt glädjen i att dansa. Efter föreställningen som är en koreografi med utgångspunkt från utställningen Kropp-Tid-Tillstånd, välkomnas alla att delta i en dans-workshop.

Bild på händer

Slowotek - 100 Rooms and Counting  - 24 april kl.17.30 + 25 april kl.12.30

Dansarna Mira Mutka och Jannine Rivel samt operasångare Christina Larsson Malmberg och cellist Mime Brinkman bjuder in till en poetisk stund av rörelser på Multeum. Slowotek arbetar platsspecifikt i Strängnäs med långsamhet och expansion. Varmt välkomna!

Kvällstid tisdag 24 april, kl. 17.30.
Delta gärna i Kultur- och fritidsnämndens sammanträde efter föreställningen.

Dagtid onsdag 25 april, kl. 12.30. 

Missa inte dansföreställningen Doris & Lo med danskompaniet Spinn på KULTUR 18.

En ömsint betraktelse över åldrandets processer, lördag 19 maj på Västervikstorget.

Bild på Bodil Jönsson

Föreläsning: Tankar om tid och åldrande - med författare Bodil Jönsson

Torsdag 31 maj kl.18.30. Entré 50 kronor. Samarr: ABF

 

För mer information kontakta kulturproduktion@strangnas.se

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >