Information

Förskollärare, Stallarholmens förskoleenhet

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola med fritidshem, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Stallarholmens förskola fortsätter att växa och våra ambitioner är höga. Vi är en övningsförskola tillsammans med Mälardalens högskola där lärarstudenter kommer och gör sin verksamhetsförlagda praktik. Stallarholmens förskola består av tre olika hus, Lunden, Trädgården och Växthuset. Förskolan ligger i kanten av åkern med skolan som granne. Nu söker vi dig som vill vara med och utforma framtidens förskola.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som förskollärare hos oss innebär att du får unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och bidra till varje barns utvecklig. Som förskollärare medverkar du till en positiv och utvecklande miljö med en god balans mellan omsorg och lärande. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet med förskolans verksamhetsmål. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör du barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i undervisningen. Samarbetet med övrig personal är viktigt då arbetet runt barnen sker i team. Du vill driva din egen och förskolans utveckling framåt. Du skapar förtroende relationer med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du vill vara med och utforma förskolans lärmiljö och har fokus på att göra lärmiljön ännu mera lustfyllt, utmanande och bidragande till ett aktivt lärande På vår förskola arbetar vi transdisciplinärt med språk och kommunikation som ett prioriterade mål. Du erbjuder barnen undervisning genom ett lustfyllt lärande som lockar till kreativitet och nyfikenhet. Vi vill att barnen får prova sina hypoteser och teorier genom olika sorters experiment som finns i vår verksamhet. Därför ser vi gärna att du har kompetens inom detta. Du kommer att stödja barnens forskande genom utmanande didaktiska frågor så att utrymmet finns att tänka vidare själv. Den undervisande situationens utgångspunkt är utifrån barns lek och nyfikenhet som du som förskollärare bygger vidare på. Vi erbjuder dig: Reflektionstid enskild 2,5 timme/v, avdelning 1 timme/v 2 planeringsdagar/år 2 kompetensutvecklingsdagar/år Kostnadsfria pedagogiska måltider Arbetskläder Subventionerad friskvård Möjlighet att utvecklas. Egen dator

Kvalifikationer

Vi söker dig som är förskollärare med godkänd legitimation och väl insatt i läroplanen och systematiskt kvalitetsarbete. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Samt digital kompetens. Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Du har ett tydligt barnfokus som på tydligt sätt återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du är ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektfullt sätt. Du kan hantera konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Du tycker om att leda och motivera andra och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du ser ett värde av det kollegiala lärandet. Du är väl förtrogen med att arbeta med målstyrd verksamhet och undervisning i fokus. Vi söker dig som är driven, engagerad och kreativ och har ett fokus på uppdraget. Du är en medforskande förskollärare som kan utmana barnen i vardagen genom lek och fantasi. Du har ett professionellt förhållningssätt. Du bör ha minst några års erfarenhet från arbete i förskolan. Du är trygg i att utifrån läroplansmålen leda det pedagogiska arbetet och reflektera tillsammans med kollegor för att utveckla verksamheten. Vi ser det som meriterande om du har erfarenheter av ett språkutvecklande arbetssätt. Samt kunskap inom naturvetenskap och teknik handledarutbildning. Om du har utbildning i, Matematiklyftet, Läslyftet, Entreprenöriellt lärande och Naturvetenskap och teknik ser vi det som meriterande. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-06-01

Referensnummer: 231/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Visstidsanställning, dock längst till och med 2021-02-26. Sysselsättning 100 %.


Upplysningar

Susanne Karlsson ,

Telefon: 0159-29785


Fackliga kontaktpersoner

Facklig företrädare nås via kommunens växel Tel: 0152 291 00


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020
Arbete och företagande