Information

Biträdande rektor, Stallarholmens förskola

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Stallarholmens förskola är en förskola i ständig förändring. Vi växer hela tiden genom inflyttning. Vi har fått tillgång till nya lokaler som gör samarbetet med skolan- förskoleklass naturligt. Stallarholmens förskola består av tre olika hus, Lunden, Trädgården och Växthuset och förskolan ligger i kanten av åkern med skolan som granne.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med rektor och ledningsgruppen; förste förskollärarna och specialpedagogen, utvecklar du förskolorna till att vara likvärdiga och hålla hög kvalitet. Som biträdande har du ett visst personalansvar. Du hjälper till att förskolan når uppsatta mål och säkerställer att verksamheten/utbildningen utgår från gällande styrdokument. Du stöttar rektorn med att kontinuerligt planera det systematiska kvalitetsarbetet och följer upp med arbetslagen. Arbetet vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du kommer att ha viss administration, ex schemaläggning, brand/kris, sommarförskola. Uppdraget innebär att du arbetar nära i verksamheten för att kunna leda och coacha medarbetarna utifrån läroplanen. Du kommer att vara den som är närmast medarbetarna och vårdnadshavarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • Är utbildad förskollärare med godkänd legitimation samt är väl insatt i läroplanen • Har handledarutbildning/ledarutbildning • Har några års erfarenhet från arbete som förskollärare • Har grunderna för olika undervisningsmetoder • Har erfarenhet av att arbeta i en högre position där du leder medarbetare, såsom förste förskollärare, utvecklingsledare eller handledare, med goda ledaregenskaper • Har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift • Har god kompetens i systematiskt kvalitetsarbete, styrdokument samt digital kompetens • Arbetar utifrån en människo- och kunskapssyn där du ser det kompetenta barnet/pedagogen som medforskande och kunskapsbärare • Vill bidra med dina kunskaper, kreativitet, reflektion och en positiv anda för att utveckla förskolan • Har ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor • Har god samarbetsförmåga och lösningsinriktat förhållningssätt • Är en trygg och en kommunikativ ledare med ett coachande förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-07-17

Referensnummer: 277/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Provanställning kan komma att tillämpas.


Upplysningar

Susanne Karlsson ,

Telefon: 0159-29785


Fackliga kontaktpersoner

Facklig företrädare nås via kommunens växel Tel: 0152 291 00


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020