Information

Semestervikarier, funktionshinderomsorg

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 36 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt – nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre!

Arbetsuppgifter

Inom området funktionshinderomsorg utför vi insatser från barn till vuxen. Placering och arbetsuppgifterna gäller personlig assistans, ledsagar uppdrag samt avlösarservice. Arbetet består i att stödja, vägleda och handleda brukare i vardagen. Vi arbetar utifrån ett professionellt förhållningssätt för att skapa en god samverkan med närstående och kollegor. Arbetet sker på dagtid, kvällar, nätter och helger. Sovande jour kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som • har gått omvårdnadsprogrammet, barn och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. • har god datorvana • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. • har god samarbetsförmåga, men också förmåga att arbeta självständigt. • har förmåga att skapa förtroende, inge trygghet, vara stabil samt ha tålamod. • är flexibel, positiv och lyhörd samt har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett respektfullt bemötande. Du behöver kunna hålla ett lugn med våra brukare och kunna tänka om snabbt. Du behöver kunna arbeta självständigt för att skapa ett vardagsstöd i syfte att stärka livskvalitet för den enskilde brukaren. För att arbeta hos oss krävs en god grundkondition, god rörlighet och fysisk stabilitet samt mental styrka. Det är meriterande om • du som söker har tidigare erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättning och att du har kunskap om pedagogiskt anpassat arbetssätt, erfarenhet av social dokumentation. Registerutdrag från polisens belastningsregister ska uppvisas innan anställning Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-30

Referensnummer: 35/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Löneform:

Arbetstid: Timavlönad

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande. Ev. önskemål om placering skrivs i personliga brevet i ansökan.


Upplysningar

Carina Wennerskog,

Telefon: 0152 291 96


Simon Hurtig,

Telefon: 0152 29655


Magdalena Mayta ,

Telefon: 0152 29953


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga organisationer nås via kommunens växel Tel: 0152-29100


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande