Information

Barnskötare, Siklöjans förskola

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola med fritidshem, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Enheten består av de fyra förskolorna Grävlingen, Siklöjan, Solgläntan och Trädgårdsmästaren. Siklöjans förskola består av tre avdelningar. Två avdelningar med barn 3-5 år och en småbarnsavdelning. Vår verksamhet utgår ifrån värdeorden utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet. Hos oss är värdegrunden mellan vuxna lika viktig som mellan vuxen- barn, samt barn-barn. Vi arbetar kontinuerligt och systematiskt med vår arbetsmiljö. Vi har ett projektinriktat arbetssätt och bedriver undervisning där barnen upptäcker och utforskar omvärlden med stöd av medforskande förskollärare och barnskötare. Förskolans miljö ska vara mötesplatser för dialog, kreativitet och samspel och vi iscensätter miljöerna utifrån barnens intresse och behov. Hos oss blir du en viktig del av det kollegiala lärandet och du får ta del av kontinuerlig kompetensutveckling samt att enhetens alla barnskötare träffas regelbundet i nätverk för att ta hjälp och stöd av varandra. Hos oss finns stödfunktionerna specialpedagog, förste förskollärare och centrala utvecklingsledare som du och dina kollegor kan ta hjälp av för att komma framåt i ert arbete. Vi erbjuder även: -arbetskläder -friskvårdsbidrag -pedagogiska måltider

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en utbildad barnskötare med erfarenhet av förskolan till vår småbarnsavdelning. Du ska tillsammans med övrig personal arbeta för att skapa en trygg, rolig och utmanande utbildning för barnen utifrån läroplanen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har barnskötarutbildning samt erfarenhet av arbete i förskolan. Vi vill att du som barnskötare ska ha en god samarbetsförmåga, en positiv inställning, ansvarskänsla och lyhördhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har god kunskap om Läroplanen för förskolan.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-05-28

Referensnummer: 216/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Helena Nordin,

Telefon:


Susanne Kemppi,

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Malin Gustafsson Tel: 0152-295 52


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020
Arbete och företagande