Information

Stödpedagog, LSS Gruppboende

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vill du vara med och utveckla våra verksamheter? Nu har du möjlighet att arbeta utifrån en helt nyetablerad tjänst inom våra LSS-verksamheter. Arbetsplatsen du ansöker till är en gruppbostad inom LSS. Gruppbostaden har sex lägenheter. Arbetsgruppen består av kunniga medarbetare som arbetar utifrån varje brukares behov, vilja och intresse. Inom funktionshinderomsorg arbetar alla medarbetare utifrån IBIC (Individens behov i centrum) och för den dagliga sociala dokumentationen i verksamhetssystemet Treserva. På verksamhetsområdet arbetar även kvalitetssamordnare, pedagogisk utvecklare och verksamhetsutvecklare som ett stöd i arbetet kring olika kvalitetsfrågor som ska möjliggöra att verksamheterna får möjlighet att utvecklas. Du som stödpedagog kommer att ingå i dessa nätverk men också ges möjlighet att samverka med andra stödpedagoger på området. Du kommer även få möjlighet att vara med och utveckla arbetet med verksamhetsområdets rutiner och arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som stödpedagog innebär att du både praktiserar och utvecklar våra arbetssätt för att brukaren ska få en trygg och stimulerande miljö i hemmet. Du är en del i det individuellt utformade stödet till brukaren samtidigt som du ges möjlighet att stödja dina arbetskamrater i pedagogiskt förhållningssätt. Du stödjer även i övriga delar som rör den sociala dokumentationen. Som stödpedagog är din huvudsakliga arbetsuppgift att stödja och handleda brukarna i deras vardag. Du arbetar självständigt och målfokuserat utifrån verksamhetens rutiner, genomförandeplaner och möjliggör individuell utveckling utifrån brukarens egna förutsättningar. Du kommer att ha ett nära samarbete med anhöriga och/eller god man/förvaltare/daglig verksamhet/skola samt hälso-och sjukvården. Vi förväntar oss även att du är delaktig i verksamhetens utveckling genom att följa beslut och bidra med dina kunskaper och din erfarenhet. Särskilda uppdrag som stödpedagog har: • ansvara för att söka och delge fördjupad kunskap om specifika funktionsnedsättningar. • ansvara för att söka och delge fördjupad kunskap om hur man skapar meningsfullhet och tydlighet i vardag och fritid för den enskilde metodutveckling • ansvara för handledning av nyanställda och elever utifrån enhetens rutiner • ge stöd till kollegor i dokumentation och upprättande av genomförandeplaner och arbetsplaner • säkerställa att insatser utifrån genomförandeplan finns med i den dagliga planeringen • kvalitetssäkra genom att delta i avvikelsehantering, riskanalyser och kartläggningar. Du är ett pedagogiskt bollplank för dina kollegor inom dessa områden. Schemalagd arbetstid dag, kväll och helg. Utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • 200 YH- poäng till stödpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, alternativt • minst 60 högskolepoäng med inriktning funktionsnedsättning, socialt arbete, specialpedagogik eller liknande. Det är meriterande om du har: • flerårig erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning • flerårig erfarenhet av arbete men Pedagogiskt anpassat arbetssätt • utifrån verksamhetens behov erfarenhet av att arbeta med AKK (alternativ kompletterande kommunikation) • utbildning inom lågaffektivt bemötande • utbildning inom Autism och NPF • kunskap och erfarenhet kring tillämpning av gällande lagstiftningar inom området. Som stödpedagog är det viktigt att du är: • strukturerad • tydlig • stabil • trygg • ansvarstagande. Utöver detta behöver du vara positiv, lösningsfokuserad och prestigelös. Vidare har du förmåga att tänka och utföra uppdrag och aktiviteter på ett självständigt sätt. Du tycker om utmaningar och har mycket god kommunikation- och samarbetsförmåga. Du har goda datakunskaper och är van att dokumentera. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Att du är serviceinriktad ser vi som en självklarhet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Körkort är önskvärt men inget krav.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-03-31

Referensnummer: 111/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Löpande urval.


Upplysningar

Ylva Lundkvist ,

Telefon: 0152 297 86


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0152 291 94


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande