Information

Yrkeslärare Restaurang o Livsmedel - Culinary Craft, Thomasgymnasiet

Arbetsuppgifter

Thomasgymnasiets Restaurang och Livsmedelsprogram Culinary Craft, med inriktning Kök och Servering, söker nu en vikarie när vår kökslärare går på föräldraledighet. Culinary Craft har som sin speciella profil ett fokus på mat- och måltidshantverk. Detta i en unik köks- och matsalsmiljö med en enastående utsikt över Mälaren. Du har en gedigen branscherfarenhet, ett stort engagemang i ditt mat- och måltidshantverkande och ett genuint intresse av att dela med dig av din kompetens och erfarenhet till ungdomar. I tätt samarbete med kollegor vill du skapa en helhetsutbildning för eleverna på Culinary Craft. Det innebär att du och dina kollegor tillsammans planerar, genomför och följer upp undervisningen, både inom programmet men också på hela skolan, tillsammans med de andra programmen. Du är bra på att handleda, coacha och anpassa efter elevernas enskilda behov. Därför är det viktigt att du har tidigare dokumenterad erfarenhet av att arbete med ungdomar. Culinary Craft har ett mycket gott stöd och samarbete med de lokala och regionala mat- och måltidshantverkarna. Detta visare sig genom ett stort engagemang i programrådet Advisory Board, som tillsammans med Stiftelsen Culinary Craft i Strängnäs ger möjlighet till det utökade klassrummet (länk till utökade klassrummet). Samarbetet med näringslivets aktörer skapar bredd och fördjupar elevernas kunskaper inom olika områden. En medveten strategi är att vara medverkande i externa evenemang där mat- och måltidshantverk tränas i skarpa lägen. För oss är det en självklarhet att du i din undervisning utgår från perspektivet hållbar utveckling och sätter särskilt fokus på den framtida hållbara matproduktionen och brinner för dessa frågor.

Kvalifikationer

Du har gedigen erfarenhet från branschen med fokus på mathantverk och måltidsupplevelse. Krav är också att du har; • erfarenhet av att stötta och handleda ungdomar • förmåga att leda ett kvalitetsarbete med god organisation och struktur • tidigare erfarenheter från att driva projekt och genomföra egna arrangemang inom branschen. Du är en duktig mat- och måltidshantverkare, med stort kontaktnät inom branschen. Du behöver ha bred vana att använda digitala hjälpmedel. Alla elever och lärare har datorer och vi använder lärplattformen Quiculum som pedagogiskt verktyg. Det är meriterande om du: • har erfarenhet av undervisning på gymnasieskolans Restaurang och Livsmedelsprogram • kan undervisa i flera kurser • har pedagogisk erfarenhet och erfarenhet av att undervisa gymnasielever Vi söker dig som är tydlig, kreativ och trygg i ledar- och lärarrollen. Du kan situationsanpassa ditt ledarskap och har lätt för att kommunicera med både vuxna och ungdomar. Vi vill att du ska vara en trygg person som kan skapa förtroende och glädje för lärande hos eleverna. Du söker dig till oss för att du har ett engagemang för lärande och månar om att varje elev ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Du är villig att tillsammans med kollegor och andra intressenter ligga i framkant för att utveckla utbildningen inför branschens framtida behov. Du uppskattar samarbete och att arbeta nära dina kollegor. Personlig lämplighet och den goda samarbetsförmågan är av stor betydelse.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-01-19

Referensnummer: 2/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Daniel Moberg,

Telefon: 0152 29454

E-postadress: daniel.moberg@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Robert Christensen Tel: 0152 29461


Anders Svenson Tel:


Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 november 2019
Arbete och företagande