Information

Miljöinspektör, Samhällsbyggnadskontoret

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Miljöenheten, som är en av Samhällsbyggnadskontorets sju enheter, ansvarar för den tillsyn som kommunen är ålagd enligt miljöbalken, livsmedelslagen, tobakslagen, strålskyddslagen, alkohollagen samt lagen om handel med vissa receptfria läkemedel och följdförfattningar till dessa.

Arbetsuppgifter

Tillsyn och handläggning av ärenden enligt miljöbalken med inriktning enskilda avlopp och till viss del hälsoskydd. Ge råd och service till företag och allmänhet. Arbeta med övriga uppgifter inom miljöenhetens verksamhet som kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Krav Akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskyddstillsyn eller motsvarande som innefattar tillsynsmetodik och miljöbalken eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. God datorvana. Giltigt B-körkort. Meriterande Yrkeserfarenhet från myndighetsutövning samt tillämpning av gällande lagstiftning för arbetsområdet. Erfarenhet av lantbrukstillsyn, miljöskyddstillsyn, hälsoskyddtillsyn och/eller tillsyn av enskilda avlopp. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Arbete i IT-systemet ECOS. Personliga egenskaper Visa servicekänsla och ha ett bra bemötande. Vara kommunikativ och pedagogisk både internt och externt. Bra på att planera, organisera, prioritera och ta ansvar för sina arbetsuppgifter och även bidra till enhetens bästa. Vara resultatinriktad och noggrann med god effektivitet och kvalitet. Vilja att ta ansvar. Förmåga att hantera komplexa ärenden och pressade situationer. Lätt för att samarbeta och gilla att arbeta i ett team. Uttrycka sig väl i tal och skrift. Arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi värdesätter och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-06

Referensnummer: 124/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse


Upplysningar

Anna Hammarström,

Telefon: 0152-292 96


Fackliga kontaktpersoner

Samira Kello Tel: 0152 29312


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande