Information

Speciallärare F-3, Mariefreds skola

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola med fritidshem, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Mariefreds skola är en F-9 skola i hjärtat av den dynamiska idyllen Mariefred med 720 härliga elever. Bra kommunikationer med tåg och buss eller bil både från Stockholm, Södertälje och Eskilstuna. Positiva medarbetare och engagerade chefer som vill vidareutveckla skolans elevaktiva klimat. Du ingår i ett arbetslag som eftersträvar kollegialt lärande och gott samarbete med stort elevfokus.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med både grundläggande matematikundervisning samt läs och skrivinlärning i åk F-3. Du kommer att arbeta tillsammans med andra pedagoger från åk F-3 samt ytterligare en speciallärare och en specialpedagog.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig speciallärare, gärna med inriktning matematik. Du behärskar det svenska språket, muntligt och skriftligt. Du har en positiv elevsyn som utgår ifrån att alla elever kan och vill lyckas utifrån sina förutsättningar, som kombineras med värme och förmågan att se den enskilda eleven. Du har lätt att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsateam samt skolledning. Du är en trygg person som är handlingskraftig och idérik. Du är engagerad och positiv med goda ledaregenskaper. Förmåga att samarbeta och ett stort intresse i varje enskild elevs utveckling. Du ser dig som en självklar del för att skapa goda förutsättningar för elevers lärande. Kunskaper inom NPF är meriterande. Även vana vid att använda digitala hjälpmedel i undervisningen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-07-15

Referensnummer: 278/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande.


Upplysningar

Magnus Erikson ,

Telefon: 0159 29768


Fredrik Rosvall,

Telefon: 0159 29763


Anne-Maria Lander,

Telefon: 0159-297 61


Fackliga kontaktpersoner

Jarl Gullbrandsson Tel: 0159 297 64


Reneé Förnemark Huss Tel: 0152 2946


Christian Eriksson Tel: 0159 29764


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020