Information

Lärarassistent, Paulinska skolan

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Här gör vi skillnad. Paulinska skolan är en 4-9 skola i centrala Strängnäs. Arbetsklimatet och synsättet på skolan genomsyras av att lyfta eleven i centrum.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärarassistent i särskild undervisningsgrupp som vill arbeta med barn och ungdomar i ett mindre sammanhang. Tjänsten avser lärarassistent i en särskild undervisningsgrupp om ca 14 elever. Du kommer att jobba i ett team bestående av 4 personal. Du har regelbunden handledning i grupp med specialpedagog och. Du har hand om elever i åldrarna 10-15 år. Du kommer att ha mentorskap för några av eleverna. Du ansvarar för deras undervisning tillsammans med de andra i arbetslaget. I tjänsten ingår hemkontakter, vara med på utvecklingssamtal, dokumentation och planering. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Hos oss på Paulinska skolan får du möjlighet att utvecklas tillsammans med vetgiriga elever och professionell och engagerad personal. Du kommer tillsammans med andra duktiga kollegor att arbeta för att skapa en trygg, rolig och utmanande verksamhet för eleverna. Hos oss prioriteras bemötande och att vi i konkret handling arbetar utifrån vetenskaplig grund. Vi tror på våra elever och det visar vi i handling! Möjlighet till förlängning finns.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kompetens och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd. Din inställning är att alla kan utvecklas! Självklart har du ett starkt engagemang, som bidrar till motiverade elever. Du har bred erfarenhet av arbete med barn med NPF-problematik. Du har en naturlig fallenhet för struktur och ordning. Du gillar att arbeta som medlem av ett team som samverkar med varandra. Du kan ta egna initiativ men bollar gärna med kollegorna. Du är lyhörd och flexibel och inte rädd för att prova nya saker. Du har god förmåga att: • samarbeta och skapa goda relationer till elever och kollegor • inspirera och utmana eleverna i deras lärande. Du är engagerad och positiv samt har ett stort intresse i varje enskild elevs kunskapsutveckling och sociala utveckling. Det är meriterande om du har kunskap om barn och ungdomar med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Och om du har utbildning/erfarenhet som pedagog, eller erfarenhet av liknande arbete som vi beskriver ovan. Du är innovativ och ser problem som utmaningar och inte som hinder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-03

Referensnummer: 138/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Löneform:

Arbetstid: Deltid

Tillträde: Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid. Visstidsanställning sysselsättningsrad 85 %. Urval sker löpande.


Upplysningar

Ann-Charlotte "Lotti" Eriksson,

Telefon: 0152 29402


Fackliga kontaktpersoner

Facklig företrädare nås via kommunens växel Tel: 0152 291 00


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande