Information

Arbetshandledare, Daglig verksamhet och sysselsättning

Om jobbet

Totalt finns 12 grupper inom Daglig verksamhet och sysselsättning, målgruppen varierar från de som har stort stödbehov till de som endast behöver verbalt stöd i utförandet av arbetsuppgifter. Vi söker en arbetshandledare till LSS Daglig verksamhet med placering i Åkers styckebruk, det är för närvarande 6 stycken arbetshandledare som arbetar i Åkers styckebruk. Om behovet av personalresurser förändras inom de olika grupperna kan man komma att bli förflyttad till en annan grupp inom Daglig verksamhet och sysselsättning.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgiften som arbetshandledare ingår bland annat planering av verksamheten och olika arbetsuppgifter, dokumentation och att stödja individen i genomförandet av dennes arbetsuppgifter. Även omvårdnadsarbete ingår i arbetsuppgifterna. Huvudinriktning på verksamheten i Åkers styckebruk är trädgård, hantverk och habiliteringsträning, men även andra arbetsuppgifter förekommer utefter brukarens önskemål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har/är • omvårdnadsutbildning med inriktning Funktionsnedsättning. • erfarenhet av arbete med personer som har autism och kognitiv funktionsnedsättning. • erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik och sociala berättelser. • erfarenhet av att använda tecken som stöd i arbetet. • god datavana samt kan behärska det svenska språket i tal och skrift, då vi använder oss av datorbaserade stödsystem för dokumentation och schemahantering. • god samarbetsförmåga då du kommer att ha nära samarbete med enhetschef och gruppledare. Samverkan med andra aktörer såväl internt som externt ingår också i arbetsuppgifterna. • intresserad av att arbeta med målgruppen. • lyhörd och tar eget ansvar. Det är meriterande om du har • utbildning och/eller erfarenhet av arbete med trädgård, hantverk och habilitering. • utbildning i teckenstöd. • erfarenhet av att arbeta i daglig verksamhet Vid anställning begär vi uppvisande av utdrag från polisens belastningsregister. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-13

Referensnummer: 144/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse Vi kan komma att tillämpa provanställning


Upplysningar

Agneta Lindholm,

Telefon: 0152-29725


Susanna Kinnunen Hellgren,

Telefon: 0152-29505


Fackliga kontaktpersoner

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande