Information

Lärare F-3, Finningeskolan

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Finningeskolan är en F-3 skola som består av ungefär 350 elever och 50 personal. Trots att vi inte längre kan kalla skolan liten så strävar vi som arbetar här för att behålla det lilla formatet. Verksamheten rymmer fyra spår F-3 Villekulla, Junibacken, Lönneberga och Törnrosdalen. Varje spår har sedan sitt eget åldersblandade fritidshem. På så sätt lär barnen känna även äldre barn och barn från andra årskurser vilket gynnar känslan av trygghet.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som lärare och mentor innebär att: • planera, genomföra och utvärdera din undervisning i enlighet med skolans styrdokument och läroplan för grundskolan samt för förskoleklassen och fritidshemmet (LGR11), individuellt och i arbetslag • bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån individ- och gruppens behov och förutsättningar • aktivt bidra med att utveckla vår lärmiljö tillsammans med elever och övrig personal. I tjänsten ingår mentorskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som lärarexamen inriktning F-3. Du är en lagspelare och som i nära samarbete med andra pedagoger i arbetslaget arbetar för att våra elever ska uppfatta lärandet i verksamheten som angeläget, inspirerande, lustfyllt och utmanande. Du har IT-vana. Det är meriterande om du har tidigare dokumenterad erfarenhet av att arbeta som lärare F-3. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-14

Referensnummer: 131/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande. Visstidsanställning sysselsättning 100 %.


Upplysningar

Carina Tinker,

Telefon: 0152 294 31


Anna Lindgren,

Telefon: 0152-29424


Fackliga kontaktpersoner

Christina Thurhammar Tel: 0152 294 30


Theréce Palmér Tel: 0152 29434


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande