Information

Lärare årskurs F-3, Stallarholmsskolan

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. STALLARHOLMSSKOLAN - en jättemysig enhet med härliga elever och kollegor Stallarholmsskolan med sina ca 240 elever i årskurs F-6 med tillhörande fritids ligger drygt en mil utanför centralorten Strängnäs. Skolan är placerad mitt i byn centralt, idylliskt och vackert. Här finns nästan uteslutande villabebyggelse och upptagningsområdet är attraktivt för ortens barnfamiljer. Skolskogen, som finns runt knuten, vattnet och utsikten främjar oss som arbetar på skolan till lust och kreativitet För oss på Stallarholmsskolan är det viktigt att våra elever känner trygghet och trivsel och att de får möjlighet att utvecklas kunskapsmässigt samt som individ. Det innebär bl.a. att vi, hem & skola har ett nära samarbete för att på så sätt hjälpas åt med det gemensamma ansvaret att skapa blivande stora människor - nyfikna, ödmjuka och empatiska och med ett gott självförtroende.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som lärare och mentor på lågstadiet innebär att planera, genomföra och utvärdera din undervisning i enlighet med skolans styrdokument och LGR11, individuellt och i arbetslag. Du ska bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån individ- och gruppens behov och förutsättningar. Du bidrar aktivt med att utveckla vår lärmiljö tillsammans med elever och övrig personal.

Kvalifikationer

Du har grundskoleexamen för yngre år F-3 och lärarerfarenhet. Du behärskar det svenska språkets olika nyanser. Du har IkT kunskap. Vi söker dig som: • är social och med god samarbetsförmåga • du ser möjlighet framför hinder • du har en positiv människosyn och har förmåga att skapa goda relationer med dem du möter • du har förmåga att förebygga och lösa konflikter • du är en god lagspelare • du är noggrann, flexibel och lyhörd för eleven/elevernas behov. Har du ytterligare behörighet alternativt ämnesbehörighet för 4-6, specialpedagogisk-lärarkompetens samt erfarenhet av Komet/Cope och/eller ART ses detta som extra meriterande. Vi ser det också meriterande om du har: • erfarenhet i att driva diverse skolutvecklingsfrågor • erfarenhet av entreprenörskap i skolan • kunskap i något eller några estetiska ämnen

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-15

Referensnummer: 136/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid. Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande.


Upplysningar

Bolennart Johannesson,

Telefon: 0152-331501


Therese Fröberg,

Telefon: 0152-331520


Fackliga kontaktpersoner

Pirkko Hakala Kleinschek Tel: 0152 331500


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande