Information

Stödassistenter, LSS Gruppboende

Arbetsuppgifter

Arbetet som stödassisten utgår från individuella genomförandeplaner med målsättning att brukaren ska ha möjlighet till ett meningsfullt liv och vara delaktig i sin vardag. I arbetet ingår att kartlägga färdigheter och stödområden för att hitta rätt anpassningar utifrån brukarnas behov. Du ansvarar för social dokumentation samt följa upp individuella mål och arbetsmetoder som ska stärka brukarnas tilltro till ett självständigt liv. Du samverkar med anhöriga, god man, kollegor och andra aktörer (ex region) där ni utgår från brukarnas behov. I arbetet följer du brukarna i deras vardagsliv och stödja allt som tillhör att sköta hem, matlagning, fritidsaktiviteter samt i relationer med närstående. I arbetet ingår att motivera, handleda och ge stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Det förekommer hälso-och sjukvårdsuppgifter som delegeras av sjuksköterska efter delegeringsprov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som • har omvårdnadsutbildning/undersköterska. • har eftergymnasialutbildning yrkeshögskola med inriktning Behandlingspedagog/ assistent. Eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. • är nyfiken, tar egna initiativ. • skapar förtroende och tillit, inger trygghet, är stabil och har tålamod. • tror på människans förmåga att utvecklas. • har god samarbetsförmåga, van att arbeta i team och är flexibel. • kan arbeta självständigt och samtidigt följa gemensamma beslut. Det är meriterande om du • har högskoleutbildning inom beteendevetenskap, specialpedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig • har utbildning inom motiverande samtal, ett självständigt liv, tydliggörande pedagogik. • tidigare har arbetat inom funktionshinderområdet, med autism och utmanade beteende. • har arbetat med lågaffektivt bemötande och erfarenhet av att skapa pedagogiska miljöer som präglas av lugn och positiv förväntan. • erfarenhet av social dokumentation. För oss är det viktigt att du som person är stabil och trygg samt att du har en förmåga att motivera brukarna i deras vardag. Du har en förståelse för att alla har olika förutsättningar och du anpassar dig efter varje brukare situation. Du värnar om goda relationer till alla brukare, vårdnadshavare och kollegor. Det är för oss en självklarhet att du kan arbeta självständigt och du kommer med nya idéer med hur situationer kan lösas. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och intresse av att arbeta med målgruppen. Arbetet ställer stora krav på lyhördhet, eget ansvar och kreativitet. Varmt välkommen med din ansökan!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-02-21

Referensnummer: 54/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Heltid med tjänstgöring dag, kväll och helg. Tillträde enligt överenskommelse Urval kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.


Upplysningar

Ylva Lundkvist ,

Telefon: 0152 297 86


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga organisationer nås via kommunens växel Tel: 0152-29100


Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 november 2019
Arbete och företagande