Information

Speciallärare, Karinslundsskolan

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Karinslundsskolan är en låg- och mellanstadieskola med år F-6 och fritidshem. Skolbyggnaden har ändamålsenliga lokaler och närhet till naturen med möjligheter till utomhuspedagogik, idrottshallen ligger intill skolan. Vi är en relativt liten skola med ca 175 elever till hösten vilket medför att eleverna blir sedda och bekräftade. Vi driver utvecklingen av våra skolor utifrån vår gemensamma programförklaring för det pedagogiska ledarskapet. Det finns en gemensam utvecklingsplan inom ramen för vårt skolutvecklingsprogram, 2023, där vi långsiktigt arbetar för att öka måluppfyllelsen för alla kommunens skolor. Vi har deltagit i Skolverkets satsning ”Samverkan för bästa skola” och har fått möjligheten att arbeta med bl.a. systematisk utveckling av undervisningen och elevhälsans förebyggande och hälsofrämjande arbete. Läsförståelse är ett genomgående tema på skolan, den är nyckeln för framgång i alla skolans ämnen.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare på Karinslundsskolan blir ditt uppdrag att undervisa i vår studio, som fn består av 5 elever i årskurs 4-6 som har stora har stora behov av att vara i det lilla sammanhanget. Tanken är att eleverna så småningom successivt ska kunna gå ut i sina ordinarie klasser. Arbetet innebär även samarbete med övriga pedagoger/personal, elevhälsan, föräldrar samt med aktörer utanför skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har speciallärarlegitimation. Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du kan också göra kartläggningar och undervisningsprogram för elever eller grupper. Du undervisar själv elever i behov av särskilt stöd, enskilt eller i grupp. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta förebyggande genom att utveckla undervisningen med fokus på lärmiljöer. Samt är intresserad av att arbeta som stöd för elever med särskilda stödbehov. Det är meriterande om du har: • så bred behörighet som möjligt • erfarenhet av att arbeta med elever i en liten undervisningsgrupp • erfarenhet av att arbeta med pedagogiska program och appar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av utvecklande arbete på skola med stödinsatser i form av extra anpassningar samt att ge stöd i arbetet för elever i behov av särskilt stöd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-19

Referensnummer: 128/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid. Urval sker löpande.


Upplysningar

Vivianne Lötvik,

Telefon: 0152-294 40

E-postadress: vivianne.lotvik@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Gunnel Lord Tel:


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande