Andra webbplatser

Information

Kommundirektör

Arbetsuppgifter

Som kommundirektör är du kommunens högsta tjänsteperson, och du arbetar på den politiska ledningens uppdrag mot de mål och i den riktning som har beslutats. Kommundirektörens huvuduppgift är, att tillsammans med chefer och medarbetare i kommunen, verkställa de politiska besluten om verksamheten. Särskilda fokusområden är att vidmakthålla en långsiktigt hållbar ekonomi, säkra kompetensförsörjningen, främja tillväxt genom näringslivsutveckling och samhällsplanering för attraktiv livsmiljö, byggande av bostäder och företagsetablering samt förbättrade kommunikationer. Även utvecklingen av kommunens organisation och arbetssätt till en helhet är betydelsefull för att nå våra mål inom effektivitet, kvalitet, trivsel på arbetsplatserna samt god service till invånarna. I uppdraget är det viktigt att ha en god förmåga till dialog och ha hög tillgänglighet både inom och utom den kommunala organisationen samt sätta invånarnas behov i fokus. Tillsammans med övriga aktörer i Strängnäs och i regionen ska kommundirektören aktivt arbeta för att utveckla Strängnäs kommun som en tydlig och offensiv aktör i ett regionalt sammanhang. Som kommundirektör är du direkt underställd kommunstyrelsen, och chef över kontorschefer och avdelningschefer.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som kommundirektör hos Strängnäs kommun har du ledarerfarenhet, däribland att leda andra chefer. Du har akademisk utbildning inom ett för arbetsgivaren relevant område, eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har en gedigen erfarenhet av att ha arbetat i en politisk styrd organisation, samt har ett genuint samhällsengagemang. Vi ser att du är mål- och resultatinriktad, och utifrån det kan prioritera och driva utveckling, med strategiskt fokus. Positivt är också om du har erfarenheter från den privata sektorn. Genom ditt kommunikativa sätt skapar du förtroende och goda relationer såväl internt som externt. Du är tydlig och trygg i ditt ledarskap, samtidigt som du är en ödmjuk och närvarande ledare som kan engagera och entusiasmera dina medarbetare.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-04-07

Referensnummer: 76/19


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: I denna rekrytering samarbetar Strängnäs kommun med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carina Riström.


Upplysningar

Carina Riström,

Telefon: 021-151947


Fackliga kontaktpersoner

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 december 2018
Arbete och företagande