Information

Studie- och yrkesvägledare, Grundskolan

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola med fritidshem, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Vi erbjuder nu en spännande Studie- och yrkesvägledar-tjänst inom Strängnäs kommun. Hos oss får du möjlighet att utvecklas tillsammans med vetgiriga elever och professionell och engagerad personal. Här prioriteras gott bemötande och att vi i konkret handling arbetar utifrån vetenskaplig grund. Vi tror på våra elever och det visar vi i handling!

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att vägleda elever att göra rätt val utifrån fallenhet och möjligheter till studier och framtida yrke. Tjänsten innefattar olika delar varav huvuddelen är SYV-uppgifter på Åkerskolan och särskolan, samt viss rådgivning och stöd mot lågstadieskolor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kompetens och utbildning till studie- och yrkesvägledare. Din inställning är att alla kan utvecklas! Självklart tycker du att vägledning är av yttersta vikt och du har ett starkt engagemang som bidrar till motiverade elever. Du har god förmåga att: • samarbeta och skapa goda relationer till elever och kollegor • inspirera och utmana eleverna i deras lärande. Du är engagerad och positiv med goda ledaregenskaper samt har ett stort intresse i varje enskild elevs kunskapsutveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-08-07

Referensnummer: 270/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Anders Petersson,

Telefon: 0152-29801


Tommy Olsson,

Telefon: 0152-29634


Fackliga kontaktpersoner

Facklig företrädare nås via kommunens växel Tel: 0152 291 00


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020