Information

Lärare F-3, Vasaskolan

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 36 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt – nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Vasaskolan är en tre-parallellig F-3 skola som ligger i centrala Strängnäs. Vi ligger på 5 minuters gångavstånd från Centralstationen. Vi har just nu ca 250 elever. På skolan finns även förberedelseklass för nyanlända och ett fritidshem. Vi har ett stabilt elevunderlag och en kompetent personalgrupp. Vi har bra med resurser då det på skolan kommer finnas ett specteam bestående av 3 speciallärare och en specialpedagog till hösten. På Vasaskolan ställer vi höga krav på både elever och personal och arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten och undervisningen för att på så sätt skapa goda lärandesituationer och hög måluppfyllelse för alla våra elever. Bemötandet och ledarskapet i klassrummet är viktiga delar i vårt arbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har bred ämneskompetens. Grunden är klasslärare men viss ämneslärarskap kan förekomma för att säkra upp behörigheterna. Du kommer tillsammans med kollegor utveckla undervisningen och lärmiljöerna för att skapa positiva förutsättningar för elevernas kunskapsinhämtning. Som F-3 lärare arbetar du som klasslärare i förskoleklass och upp till trean. Det året du är i förskoleklass arbetar du även en viss tid på morgonfritids.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har/är • utbildad lärare mot de tidigare åren, F-3 eller lågstadielärare, med tillhörande lärarexamen och uttagen lärarlegitimation. • bred ämneskompetens och läs- och skrivinlärning. • förtrogen med att arbeta med digitala verktyg i din undervisning. • mycket goda kunskaper i det svenska språket, både tal och skrift då det förekommer mycket dokumentation och kommunikation. • trygg i samarbetet med vuxna, både arbetskamrater och föräldrar. • alltid ser möjligheterna i stället för hindren då det är en förutsättning för att utveckla eleverna och verksamheten. • lugn, stabil, positiv och har goda ledaregenskaper samt ett starkt engagemang, som bidrar till motiverade elever och ökad måluppfyllelse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-03-31

Referensnummer: 80/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse Urvalet sker löpande Provanställning kan komma att tillämpas


Upplysningar

Susanne Eriksson,

Telefon: 0152-29381

E-postadress: susanne1.eriksson@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Facklig företrädare nås via kommunens växel Tel: 0152 291 00


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande