Information

Verksamhetsutvecklare, Arbete och familj

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker en verksamhetsutvecklare till Socialkontoret, verksamhetsområde Arbete och Familj där våra arbetsmarknadsinsatser, ekonomiskt bistånd, individ och familjestöd samt dagligverksamhet/sysselsättning finns. Som verksamhetsutvecklare är du direkt underställd verksamhetschef och är en naturlig del i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du kommer att arbeta med: • digitaliseringens möjligheter i socialtjänst-kontext • ta fram och analysera underlag/resultat till verksamhetsområdets ledningsgrupp • driva/leda förändringsarbete tillsammans med medarbetare, enhetschefer och verksamhetschef • omvärldsspana i syfte att hitta nya arbetssätt • samverka brett med bland annat Socialkontoret, andra kontor i kommunen, region, andra kommuner, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • har högskoleutbildning med bäring på områdets uppdrag eller annan erfarenhet som arbetsgivaren kan finna aktuell • har erfarenhet av att leda projekt/förändring/utveckling, gärna i kommunal kontext och gärna med digitala inslag • är duktigt på att engagera och leda förändring och som har erfarenhet av verksamhetsområdets uppdrag • har invånarnyttan i fokus och kan relatera till vårt motto att alla lösningar ska vara långsiktigt hållbara för såväl kommunen som invånaren • är flexibel, lösningsfokuserad, prestigelös och kan röra dig mellan operativ och strategisk nivå • är trygg i dig själv, engagerad och resultatinriktad • har ett genuint intresse för att göra skillnad för de vi är till för. Vid en eventuell intervju kommer vi fokusera på de förändringsarbeten du drivit och kring dina tankar och idéer om hur framtidens socialtjänst skulle kunna se ut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-03

Referensnummer: 123/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Provanställning kan komma att tillämpas.


Upplysningar

Patrik Nilsson,

Telefon:

E-postadress: patrik.nilsson@strangnas.se


Isabella Consoli,

Telefon: 015 - 22 91 64

E-postadress: isabella.consoli@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga organisationer nås via kommunens växel Tel: 0152-29100


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande