Information

Förskollärare, Sundby parks förskola

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Mälarenheten består av 5 förskolor i Strängnäs kommun. Du ska gemensamt med övrig personal arbeta för att skapa en trygg, rolig och utmanande utbildning barnen på förskolan. Vi erbjuder dig: • egen reflektionstid/avdelningsreflektion/samplanering med förskollärare • fria pedagogiska måltider • 2 planeringsdagar/år • 2 kompetensutvecklingsdagar/år • kollegialt och kollektivt ärande • deltagande i utvecklingsgrupp Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi söker förskollärare till Sundby Parks förskola. Du ska tillsammans med övrig personal arbeta för att skapa en trygg, rolig och utmanande utbildning för barnen. Du är tillsammans med barnen och kollegorna en medforskande engagerad pedagog i vår verksamhet. Vi utgår ifrån förhållningssättet entreprenöriellt lärande med barnen i fokus. Vi arbetar med SKA vilket innebär att vi systematiskt planerar, genomföra, utvärderar och utvecklar utbildningen med hjälp av våra reflektionsverktyg. Vi använder oss naturligt av IKT i verksamheten och har Quiculum som en del i att synliggöra och dokumentera verksamheten för vårdnadshavarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • har Förskollärarutbildning med examen och legitimation • har goda ledaregenskaper för att driva utvecklingen på förskolan framåt • har god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer med barnen och föräldrarna • kan inspirera och utmana eleverna i deras lärande, • kan ta eget ansvar och arbeta självständigt • är flexibel • är lösningsfokuserad • driven. Du är nyfiken och vill bidra med god arbetsglädje och brinnande intresse för att jobba med våra barn enligt läroplanen för förskolan. Du har vilja att vara engagerad med egen drivkraft och tänka positivt. Du har kunskap om systematiskt kvalitetsarbete samt arbete med hållbar utveckling, digitalisering (IKT). Vi ser gärna att du har IT vana, goda språkkunskaper i svenska, stödtecken och kunskap om Entreprenöriellt lärande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-03-27

Referensnummer: 106/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Urval sker löpande. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.


Upplysningar

Maria Stamm,

Telefon: 0152-29460

E-postadress: maria.stamm@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Kristina Lowe Tel:


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande