Information

Handläggare för processutveckling, Samhällsbyggnadskontoret, visstid

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss?

Arbetsuppgifter

Samhällsbyggnadskontoret befinner sig i en omfattande utvecklingsfas och söker nu en processledare med ansvar för de utmaningar som ligger i tiden för verksamheten när det gäller genomlysning av processer kopplat till den digitala samhällsbyggnadsprocessen. I din roll är du med och utvecklar samhällsbyggnadskontoret till en mer digitaliserad organisation. Arbetet innebär att hjälpa enheter att arbeta med och kommunicera förändringsprocesser inom kontorets ansvarsområden. Ditt uppdrag är att hjälpa enheterna på kontoret att arbeta med sina processer och hur dessa processer kan digitaliseras. Du ansvarar för omvärldsbevakning inom området, genomför behovsanalyser, utarbetar förslag till strategier och planerar insatser och tjänster som du genomför tillsammans med verksamheterna. Utgångspunkten för arbetet är att involvera medarbetare i processerna. Som processledare är du placerad på den administrativa enheten på samhällsbyggnadskontoret. Din närmaste chef är samhällsbyggnadschefen. Du kommer att arbeta nära enhetscheferna och stöttar denna med underlag, analyser och rapporter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning och erfarenhet för uppdraget. Du har dokumenterad erfarenhet av samhällsbyggnadsprocessen och projektverktyget Projekt Companion. Du ska ha erfarenhet från liknande uppdrag. Du har även erfarenhet av utvecklingsarbete, att leda, driva, samordna och följa upp. För uppdraget krävs en god pedagogisk förmåga, du engagerar och leder kollegor i utvecklandet av nya arbetssätt och du kommunicerar med lätthet i tal och skrift. Vi söker dig som har förmåga att växla mellan perspektiv och se delar och helhet. Som person är du engagerad, kan föra en idé till verklighet, har lätt för att samarbeta och utmanas av förändrings- och utvecklingsarbete. Du är samhällsintresserad och håller dig uppdaterad och följer med i debatten. Som person är du engagerad, kan föra en idé till verklighet, har lätt för att samarbeta och utmanas av förändrings- och utvecklingsarbete. Du har kunskap och förståelse för kommunens och kontorets uppdrag och utmaningar. Flexibilitet, nytänkande och hög digital mognad är viktiga faktorer i din roll. Du kommunicerar med lätthet i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-01

Referensnummer: 125/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Marie Jonsson ,

Telefon:

E-postadress: marie.jonsson@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande