Andra webbplatser

Information

Skolintendent, Grundskolan centralt

Arbetsuppgifter

Vill du bli Moas nya kollega som skolintendent? Ni kommer med andra ord vara två skolintendenter på central nivå, som tillsammans ska stötta de kommunala grundskoleverksamheterna. Det kan ske antingen genom uppdelning av skolverksamheterna, alternativt uppdelning av särskilda uppdragsansvar för alla skolor, beroende på kompetensbakgrund och intresse. Som skolintendent kommer du att ha en central roll på utbildningskontoret. Du rapporterar till grundskolechefen och din uppgift blir att vara ett stöd till våra rektorer i verksamheten. Rollen är bred, du får arbeta såväl på övergripande nivå, som med operativa frågor ute på skolorna. Arbetsuppgifter är i första hand att stödja grundskolornas rektorerna administrativt. Det innebär kontakter, beräkningar, underlag och presentationer för; - deras arbete med SAM, systematiskt arbetsmiljöarbete, enligt kommunens fastställda rutiner, t ex samordna kontinuerliga uppföljningar och sammanställningar - att ta fram och sammanställa underlag för SKA, systematiskt kvalitetsarbete - fastighets- och lokalfrågor - ekonomiuppföljning - andra uppdrag för att stödja grundskolans övergripande utveckling. Det innebär att du arbetar mot flera rektorer och att du måste kunna samverka nära med kommunens övriga stödfunktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som; • har relevant utbildningsbakgrund • har goda kunskaper inom minst två av nedanstående kompetenser och då företrädesvis inom SAM och SKA - systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) - ekonomiuppföljning - systematiskt kvalitetsarbete (SKA) - lokal- och fastighetsfrågor • har erfarenhet av ledningsarbete i skolor, exempelvis som biträdande rektor eller intendent med motsvarande uppdrag • gillar och har fallenhet för administration • kan arbeta självständigt och kan se helheten men också på detaljnivå • kan arbeta på olika fysiska arbetsplatser • trivs med att hantera parallella processer • har förmåga att bygga goda relationer • kan kommunicera på ett tydligt sätt och har lätt för att samarbeta med andra. • har körkort för personbil Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund, Utveckling, Respekt, Öppenhet och Tydlighet.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-02-17

Referensnummer: 28/19


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Vi kan komma att tillämpa provanställning. Urval och intervjuer sker löpande.


Upplysningar

Tony Lööw,

Telefon: 0152 293 63


Liselotte Flemmingsdotter,

Telefon: 0152 291 62


Fackliga kontaktpersoner

Gina Junås Tel: 0152 291 91


Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 december 2018
Arbete och företagande