Information

Arbetshandledare, Daglig verksamhet och sysselsättning

Om jobbet

Vi söker en vikarierande arbetshandledare till LSS Daglig verksamhet, för närvarande placering i verksamheten på Drottning Kristinas trädgårdar (DKT) och Larslunda IP. Omfördelning av personalresurser sker löpande efter verksamhetens och brukarnas behov. Totalt finns 13 st grupper inom enheten och vi verkställer beslut enligt LSS Daglig verksamhet och SoL sysselsättning. Daglig verksamhet på Drottning Kristinas trädgårdar har inriktning mot trädgård, djurskötsel samt renhållning. Larslunda IP har inriktning städ och underhåll. Men även andra arbetsuppgifter förekommer utefter brukarens önskemål. Målgruppen varierar från de som har stort stödbehov till de som endast behöver verbalt stöd i utförandet av arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som arbetshandledare ingår bl a planering av verksamheten och olika arbetsuppgifter, dokumentation och att stödja individen i genomförandet av dennes arbetsuppgifter. Det är 2 st personal i arbetsgruppen som turas om att vara på antingen Larslunda IP eller DKT, dvs personalen arbetar oftast ensam med en grupp brukare på respektive ställe men samarbetar i planering och utveckling av verksamheten. Det innebär att du ska kunna arbeta både i grupp och självständigt. Arbetet sker till största del utomhus och är ett fysiskt arbete. Det är därför viktigt att du tycker om att arbeta utomhus och har den fysiska förmåga som arbetet kräver. Du kommer att ha nära samarbete med enhetschef och gruppledare. Samverkan med andra aktörer såväl internt som externt ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • Har utbildning med inriktning specialpedagogik och psykiatri eller annan utbildnings som bedöms likvärdig av arbetsgivaren • Har erfarenhet av arbete på Daglig verksamhet • Har erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik • Har erfarenhet av arbete inom djurhållning och trädgård • Har god datavana och kan behärska det svenska språket i tal och skrift, då vi använder oss av datorbaserade stödsystem för dokumentation och schemahantering • Har god samarbetsförmåga • Är lyhörd • Tar eget ansvar. Det är meriterande om: • Har utbildning inom trädgård och djurhållning. • Har utbildning inom lokalvård. Vid anställning begär vi uppvisande av utdrag från polisens belastningsregister. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-07-12

Referensnummer: 274/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Urvalet sker efter ansökningstidens utgång


Upplysningar

Agneta Lindholm,

Telefon: 0152-29725


Susanna Kinnunen Hellgren,

Telefon: 0152-29505


Pontus Hock,

Telefon: 0152-29511


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga organisationer nås via kommunens växel Tel: 0152-29100


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020