Information

Enhetschef, Personlig assistans/kortidsvistelse

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Verksamhetsområdet för personer med funktionsnedsättning i Strängnäs kommun finner sig i en utvecklingsfas där vi jobbar med ständiga förbättringar för att utveckla både kvalité och effektivitet i våra verksamheter. För oss är det viktigt att arbetet styrs utifrån Strängnäs kommuns värdegrund och Brobyggets vägledande principer. Som enhetschef är du en viktig person för att förverkliga dessa principer både i det planerande och praktiska arbetet. Du kommer att få möjligheten att ingå i en ledningsgrupp bestående av drivna och engagerade enhetschefer och, samt verksamhetsutvecklare. Personlig assistans är till för personer med funktionsnedsättning som bor i eget ordinärt boende och har behov av omfattande stöd för att klara de grundläggande behoven. Stödet erhålls genom att en personlig assistent finns som stöd i den funktionsnedsattes hem. Verksamheten bedrivs utifrån lagen om stöd till vissa funktionshindrade, LSS.

Arbetsuppgifter

Chefen som ska rekryteras kommer att ansvara för insatserna kortidsvistelse, personlig assistans, avlösarservice och ledsagarservice LSS. I ditt chefsuppdrag har du stöd från en administrativ samordnare och en kvalitetssamordnare. Ditt uppdrag som enhetschef är • att sätta brukarnas behov i centrum, och ta tillvara dess rätt till inflytande och delaktighet • att verka för att målen inom enheten förverkligas både kvalitativt och ekonomiskt utifrån budget- och personalansvar och fördelade arbetsmiljöuppgifter • att driva utvecklingsarbete och ständiga förbättringar på enheten • att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och det länkande ledarskapet i ledningsgruppen • leda för det engagerade medarbetarskapet • att vara ett föredöme och en förebild som chef och ledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, t.ex. socionomexamen alternativt annan högskole- eller universitetsexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterat med ledarskapsutbildning. Körkort B Du har förmåga att: • se lösningar även i en komplicerad situation • sätta brukarens behov i centrum • fatta beslut, styra mot resultat och skapa engagemang • arbeta för hållbara lösningar på ett pedagogiskt sätt • utveckla medarbetare och verksamheten • skapa öppenhet och tydlighet • visa respekt, ha integritet och stå upp för sin enhet, ledningsgrupp och kommunen som arbetsgivare Du har vilja och färdigheter för att: • skapa goda relationer med brukare, anhöriga och medarbetare • visa lyhördhet och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt • handla i enlighet med fattade beslut • arbeta strukturerat och med gott omdöme • våga pröva nytt • formulera dig väl i både tal och skrift Dessutom har du en stark inre drivkraft, god självinsikt och mod att leda i utveckling. Du finner lust och glädje för uppdraget inom samhällsnyttan.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-03-31

Referensnummer: 122/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Carina Lundstedt,

Telefon: 0152 296 21


Ulrika Orrblad,

Telefon: 0152-291 50

E-postadress: ulrika.orrblad@strangnas.se


Fackliga kontaktpersoner

Gina Junås Tel: 0152 29191


Kommunal Tel: 0152 291 94


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2020
Arbete och företagande