Aktuellt för företagare

Prästkragar intill en väg och texten Tillsammans!

Vad är på gång just nu? Följ oss i sociala medier och anmäl dig till vårt nyhetsbrev så missar du inget.

Kommande evenemang för företagare

Klicka på evenemangen nedan så får du mer information och kan anmäla dig.

På gång för företagare

Här hittar du information om pågående projekt, utredningar och aktuell information för dig som företagare.

Utredning för framtida hotelletableringar

Vi får ofta höra av lokala näringslivet att det saknas ett hotell och mötesplats för 150-200 personer i Strängnäs stad. Konsultfirman Annordia har på uppdrag av Näringslivsenheten gjort en etableringsstudie för Strängnäs kommun. Studien visar att det finns underlag för ett fullservicehotell med fyrstjärnig standard i Strängnäs kommun. Hotellet föreslås innehålla 100-125 rum samt restaurang, bar, wellness och mötesfaciliteter. Konceptförslaget syftar till att hotellet ska attrahera en mix av målgrupper för att öka möjligheter till en god intjäningsförmåga oavsett veckodag.

I studien lämnar Annordia förslag på tänkbara platser att bygga ett hotell på. En projektgrupp bestående av representanter från näringslivsfunktionen, kulturkontoret och samhällsbyggnadskontoret kommer nu att titta på de olika platsernas förutsättningar utifrån undersökningen. Därefter kan förutsättningarna beskrivas för de företag som är intresserade av att bygga och driva hotellet.

Läs mer i vår nyhet Utredning om framtida fullservicehotell i Strängnäs.

Här kan du ta del av analysen i sin helhet: Marknadsanalys hotell i Strängnäs stad , 1 MB.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har samlat information till dig som vill veta mer om företagens betydelse för Sveriges beredskap i kris och krig. Lär dig mer om beredskap för företag och hur ditt företag kan bli mindre sårbart på MSB:s webbsida.

På kommunens webbplats hittar du också mer information om säkerhet och beredskap.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Alla företag som är registrerade i vårt företagsregister får ett nyhetsbrev från oss varje månad. Där berättar näringslivschef Emma Hjelm om vad som hänt sista tiden, vad som är på gång och vilket stöd som finns samt andra aktuella frågor som rör dig som företagare.

Följ oss i sociala medier

På vår facebook-sida får du tips om nyheter och information för dig som företagare. Dessutom får du en inblick i vår vardag med bland annat företagsbesök!

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 juni 2024