Ansvarsfull alkoholservering – AAS

Strängnäs kommun arbetar enligt metoden ansvarsfull alkoholservering, AAS, som är ett viktigt verktyg för det lokala drogförebyggande arbetet och för ett narkotikafritt krogliv.

Det gör vi genom samverkan och utbildningar för att stärka krögare och deras personal i frågor som har fokus på alkohol och narkotika i krogmiljö.

Tillsammans kan vi minska våldet och skadorna som beror på att människor dricker sig för berusade eller använder narkotika på krogen. Därför samarbetar vi i Strängnäs kommun med polisen och krögarna.

AAS-utbildning

Strängnäs kommun erbjuder utbildningar i enlighet med metoden AAS.
Folkhälsomyndigheten står bakom utbildningen och den riktar sig till dig som arbetar inom restaurangbranschen.

Strängnäs kommun genomför AAS-utbildning årligen. Avgiften för utbildningen varierar från år till år, bland annat beroende av vilka föreläsare vi tar in.

Utbildning i Ansvarsfull alkoholservering

Den 16:e och 23:e maj 2019 bjuder Samhällsbyggnadskontoret i Strängnäs kommun, i samarbete Polismyndigheten, in till en tvådagars utbildning i "Ansvarsfull Alkoholservering". Inbjudan vänder sig till restaurangägare, restaurangpersonal samt ordningsvakter som är verksamma i Strängnäs kommun.
Vi önskar att minst en person från varje restaurang deltar. De tillståndsinnehavare med villkor "Ansvarsfull Alkoholservering" ska anmäla samtliga som framgår av villkoret.

Anmälan sker senast 8 maj till jeanette.johansson@strangnas.se.

För detaljerat program och mer information ta del av Inbjudan till utbildning i Ansvarsfull alkoholservering.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 april 2019