• Startsida
  • / Evenemang
  • / Så, hur gick det till, egentligen - lyssna till fd stadsarkitekt Christer Kjörneberg

Så, hur gick det till, egentligen - lyssna till fd stadsarkitekt Christer Kjörneberg

Christer Kjörneberg, tidigare stadsarkitekt i Strängnäs kommun, kåserar om vad som hände i "maktens korridorer" under ett intensivt årtionde, nämligen 1980-talet, då Dorch kom till stan i sin fina Cadillac och skulle bygga hotell på Visholmen och mycket annat.

Hur gick det egentligen till när Graflunds tegellimpor ersattes av kommunstyrt byggande? När Konsumlådan försvann och Posthuset återuppstod i kvarteret Präntaren? Hur tog Jehovas vittnen över Mälarforum? Och hur blev det när kommunen tog fram sin första trafikplan för Strängnäs som "breddade vägen" för cykelbanor?
Christer berättar även om då upptäckten av en klosterruin höll på att stoppa utbyggnaden av Gripsholms värdshus och när Planverket i Malawi kom på besök samt om hur idén om Svealandsbanan föddes med stationen höll på att hamna bakom Nya kyrkogården. Och kanske nämner han också varför den öppna platsen framför hotell Rogge heter Gyllenhjelmstorget och berättar om när "Mausoleets" (ICA-Bengtsson-huset) arkitekt ville göra bot och bättring.

Datum: 2019-12-05
Tid: 18:30 - 19:30
Plats: Kulturhuset Multeum, Eskilstunavägen 2, Strängnäs
Biljettinformation:Fri entré
Arrangör: Kulturhuset Multeum
Kategorier: Övrigt, Föredrag
Kontaktuppgifter: kulturproduktion@strangnas.se
Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 november 2019