• Startsida
  • / Evenemang
  • / Författarbesök Anna-Karin Palm - Jag vill sätta världen i rörelse

Författarbesök Anna-Karin Palm

- Jag vill sätta världen i rörelse

Anna-Karin Palm berättar om arbetet med sin hyllade biografi Jag vill sätta världen i rörelse, och gör nedslag i Selma Lagerlöfs rika och intressanta liv.

Hon beskriver vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang, liksom om hur Selma Lagerlöfs idévärld och inre liv bildade grundval för hennes verk.

Selma Lagerlöf. Folkkär och världsberömd, framgångsrik och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med ett stort frihetsbegär och djärva visioner.
Anna-Karin Palm berättar om arbetet med sin hyllade biografi Jag vill sätta världen i rörelse, och gör nedslag i Selma Lagerlöfs rika och intressanta liv. Hon beskriver vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang, liksom om hur Selma Lagerlöfs idévärld och inre liv bildade grundval för hennes verk. Författarlivets mödor träder fram, men också det starka självförtroendet och målmedvetenheten hos en kvinna som banade nya vägar, både i livet och i litteraturen.
Begränsat antal platser, hämta gärna fribiljett i förväg.

Datum: 2020-02-27
Tid: 19:00 - 20:00
Plats: Mariefreds bibliotek
Biljettinformation:Begränsat antal platser, hämta gärna fribiljett i förväg.
Arrangör: Mariefreds bibliotek
Kategorier: Föredrag
Kontaktuppgifter: 0159 - 297 92 , mariefredsbibliotek@strangnas.se
Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 februari 2020