Strängnäs - en båtbyggarstad

Artikel-bild

Det byggs fortfarande vackra träbåtar i Strängnäs. Föreningen Träbåtbyggarna i Strängnäs upprätthåller och vårdar kulturarvet.

Nu visas en fotoutställning på Multeum om tillkomsten av en CG Petterssonritad roddbåt. Den ursprungliga båten byggdes efter originalritning från 1920. Träbåtbyggarna i Strängnäs har precis fått denna båt klar för sjösättning. Nu visas arbetet med båten, steg för steg, i fotoutställningen under sommaren. Syftet med utställningen är att visa det traditionella hantverket för att påminna om att Strängnäs är en stolt gammal träbåtbyggarstad. Den färdiga båten finns på plats den 16 maj utanför Multeum, då utställningen öppnas. Samtliga fotografier i utställningen är tagna av föreningens medlem Nils Eriksson.

Det går även att ta del av utställningen digitalt här.

Datum: 2020-05-16 t.o.m. 2020-08-08
Tid: 12:00 - 12:00
Plats: Kulturhuset Multeum
Fri entré: Ja
Arrangör: Scen och kulturproduktion
Kontaktuppgifter: kulturproduktion@strangnas.se

Information med anledning av corona (covid-19)

Strängnäs kommun följer rekommendationer och regler gällande offentliga sammankomster från Folkhälsomyndigheten. Om evenemanget ställs in hör av dig direkt till arrangören för att få veta vad som gäller med återköp av eventuella biljetter. Se kontaktuppgifter ovan.

Ta hand om varandra och besök inte evenemang om du tillhör en riskgrupp eller känner dig sjuk.

För mer information om hur kommunen hanterar situationen läs mer på strangnas.se/corona

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 maj 2020