Dörren till Misantropia

Välkommen att se föreställningen Dörren till Misantropia, framförd av elever från Gnesta Kulturskola. Pjäsen är en del av Teaterfestivalen under Barnkulturdagarna.

Välkommen till en pjäs där småänglar oavsiktligt transporterar barn till en främmande värld bebodd av kattmänniskor. Barnen blir fast i världen och möter en flicka med låtsassvans som hjälper dem undvika fängelse.

Handling

Det är inte helt lätt att vara en av dom nya småänglarna som ska hålla koll på människornas värld. Särskilt inte när de ser hur några av barnen i fröken Princips internatskola har det. De hatar att gå där. Fullt med mobbare och fröken gör inget åt saken för hon tycker att ”Lite får man tåla”.

När barnen en dag försöker komma undan sina mobbare genom att gömma sig i en kartong öppnar en av småänglarna en portal till en annan värld. Egentligen får dom inte öppna portaler hur som helst så de stänger den snabbt igen. Barnen är fast i en annan värld och till råga på allt i en värld befolkad av kattmänniskor som inte gillar folk som inte har svans. Så nu ser det mycket dystert ut. Men vem är egentligen den där flickan med låtsassvans som försöker varna barnen innan de hamnar i kattmänniskornas fängelse? Och är det sant det där som sägs att Fröken Princip har en försvunnen dotter och gråter på nätterna? I pjäsen Dörren till Missantropias spännande avslutning lyckas småänglarna reda ut det dom ställt till med, men utan dom modiga barnen som är lojala med nyfunna vänner så hade slutet inte blivit så lyckligt och julen inte lika glad.

Framförs av teatergruppen Ofelia vid Gnesta Kulturskola. Regi av Anja Probst.

Längd: 35 minuter

Biljetter: boka gratisbiljett via tickster.

Om barnkulturdagarna

Under barnkulturdagarna i Mariefred den 27 och 28 april pågår det mängder med roliga aktiviteter för barn! På söndagen är det teaterfestival på Mötesplats Mariefred Biohuset. Det är elever från tre olika kulturskolor i Sörmland som samarbetar och spelar följande pjäser:

  • Kl. 11: Snövit och Rapunzel, av Strängnäs kulturskola
  • Kl. 12: Kamoen om friheten, av Oxelösunds kulturskola
  • Kl. 14: Dörren till Misantropia, av Gnesta Kulturskola
  • Kl. 16: Demoner, av Strängnäs Kulturskola

Pjäserna är mellan 30–60 minuter långa.

Årets tema för Barnkulturdagarna i Mariefred är Superhjältar och böckerna "Handbok för Superhjältar" av Elias och Agnes Våhlund.

#kulturscen #kulturskolan #bibliotekenistrangnas #barnkulturdagarna2024 #strängnäskulturskola

Datum: 2024-04-28
Tid: 14:00 - 14:35
Plats: Mötesplats Mariefred, Biohuset
Biljettinformation:Biljetterna är gratis men måste bokas på Tickster    Länk till biljetter
Arrangör: Kulturskolan Strängnäs kommun #kulturscen
Kategorier: Barn, Ungdom, Teater
Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 april 2024