Konsert: Livet Nord, Livets Orkester - Paperbird

Artikel-bild

Livet Nord är en hyllad prisbelönt violinist som inte räds att bryta gränser mellan genrer och kulturer. Soloprojektetet ”Paperbird” har en kreativ mix av influenser och har fått lysande recensioner!

Livet Nord besitter en helt unik musikalisk identitet och hennes omistliga sound hörs på över 60 album. Hon har turnerat internationellt sedan 25 år och medverkat i ett otal ensembler och projekt. I våras släppte hon sin rosade solodebut ”Paperbird” med 18 prominenta gästmusiker och musik att gråta, skratta, vila och dansa till. Mötet mellan mäktig tröstpolska, ilsken minimalism, andäktig begravningsmarsch, balkansväng och sprakande cirkusvals speglar rikt Livets stora variation och dynamik som musiker och kompositör.

”Paperbird” började med en poetisk cirkusföreställning, ”Ska det vara såhär??!” om en liten flicka som sörjer en död fågel. Livet Nord skrev musiken och medverkade i föreställningen. Våren 2023 fick musiken egna vingar och blev solodebuten Paperbird. Albumet pryds av en origami-koltrast – en fågel som sägs komma med dödsbud men som också står för tröst, mod, optimism och glädje. Precis som musiken. Den färgstarka ljudpaletten på albumet speglar Livets kärlek för möten mellan genrer och musikaliska uttryck.
Livet Nord har turnerat jorden runt med New Tide Orquesta och Kaja, varit verksam i en mängd grupper samt dans- och teaterföreställningar. Hon medverkar på minst 60 album och har utsetts till ”Årets Artist” på Folk- och världsmusikgalan. I år erhöll hon också SKAP-priset som kompositör!

Datum: 2024-05-25
Tid: 20:00 - 22:00
Plats: Skottvångs Grufva
Biljettinformation:250:- och bokas på info@skottvangsgrufva.se    Länk till biljetter
Arrangör: Skottvångs Grufva
Kategorier: Musik
Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 mars 2024