Kampen om friheten

Välkommen att se föreställningen Kampen om friheten, framförd av elever från Oxelösunds Kulturskola. Pjäsen är en del av Teaterfestivalen under Barnkulturdagarna.

Handling

Prinsessan Alicia bor i ett slott, hon har allt man kan tänkas vilja ha, men ändå är hon olycklig. Hennes mamma, drottningen, vill att Alicia ska gifta sig med en rik man för att säkra rikets framtid, men Alicia vill gå sin egen väg och välja själv vem hon ska få träffa och bli vän med.

En dag träffar Alicia Gabriel ute i skogen, de blir snabbt vänner, men det finns ett problem: Gabriel är en ängel. Änglarna och människorna står i krig med varandra och alldeles nyligen har drottningen beslutat att stänga portalen mellan himmelriket och jorden, så att ingen ska kunna vandra mellan de olika världarna.

Hur ska Gabriel komma hem igen? Vad ska hända om någon upptäcker att det går omkring en ängel på jorden? Och kommer Alicia få bestämma över sitt eget liv?

Om barnkulturdagarna

Under barnkulturdagarna i Mariefred den 27 och 28 april pågår det mängder med roliga aktiviteter för barn! På söndagen är det teaterfestival på Mötesplats Mariefred Biohuset. Det är elever från tre olika kulturskolor i Sörmland som samarbetar och spelar följande pjäser:

  • Kl. 11: Snövit och Rapunzel, av Strängnäs kulturskola
  • Kl. 12: Kampen om friheten, av Oxelösunds kulturskola
  • Kl. 14: Dörren till Misantropia, av Gnesta Kulturskola
  • Kl. 16: Demoner, av Strängnäs Kulturskola

Pjäserna är mellan 30–60 minuter långa.

Årets tema för Barnkulturdagarna i Mariefred är Superhjältar och böckerna "Handbok för Superhjältar" av Elias och Agnes Våhlund.

#kulturscen #strängnäskulturskola #bibliotekenistrangnas #barnkulturdagarna2024 #teateribiohuset

Datum: 2024-04-28
Tid: 12:00 - 12:30
Plats: Mötesplats Mariefred, Biohuset
Biljettinformation:Biljetterna är gratis men måste bokas på Tickster    Länk till biljetter
Arrangör: Kulturskolan Strängnäs kommun #kulturscen
Kategorier: Barn, Ungdom, Teater
Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 april 2024