Sommarfest i Strängnäs

Vi fyller vi hela stan med liv och rörelse, livemusik, dans, motionslopp, mat och glädje. Den 7 juni blir ungdomarnas kväll med en stor musikfestival på Visholmen. Det blir den perfekta starten på sommarlovet.

Nationaldagsfirandet startar traditionsenligt med musik från domkyrkans torn. Det blir sedan firande i Ugglans park med musik och tal. Nytt för i år är att våra nya svenska medborgare välkomnas med en medborgarskapsceremoni. Det blir workshoptält för barn, fikafest och småkakstävling, hantverksmarknad, guidade vandringar och aktiviteter i domkyrkan.

Nationaldag + folkhälsa = sant!

En ny tradition är motionslopp, löpar- och cykeltävlingar på nationaldagen. Fokus på både folkhälsa och kulturupplevelser gör att Sommarfest blir en riktig folkfest. Det är föreningen Strängnäs 500 som anordnar lopp mellan 6–9 juni, du kan anmäla dig på deras webbsida om du vill delta i loppen.

När kvällen kommer den 6 juni är det dags att ta på sig dansskorna. Det blir dansbandskväll i Ugglans park och det populära dansbandet Titanix kommer till stan.

Festival för ungdomar kickstartar sommarlovet 7 juni

Den 7 juni förvandlar vi Visholmen i Strängnäs till ett festivalområde. Dagen startar med loppet Rulla och Rusa som arrangeras av Strängnäs 500. Sedan blir det konserter både på en stor scen och på en mindre – oavbruten musikfest! Det blir konserter med både kända artister och lokala band. Vi fyller området med roliga aktiviteter och saker att göra, och såklart foodtrucks med god mat och snacks. Det är fri entré, nyktert och garanterat skoj!

Peg Parnevik, Samir och Viktor, Naod och Agitator är några av de som kommer till Sommarfest. Håll koll på webbsidan för Sommarfest – där släpper vi namn och aktiviteter allt eftersom.

Fri entré till alla konserter

Det är fri entré till festivalområdet och det är såklart ett alkohol- och drogfritt evenemang. Det kommer att finnas många trygga vuxna på plats. Du kan läsa mer om vad som gäller på webbsidan för Sommarfest.

Arrangörer och sponsorer

Strängnäs kommun arrangerar Sommarfest i Strängnäs tillsammans med Ungdomsrådet SKUR, musikföreningen Katakomb och föreningen Strängnäs 500, och i samarbete med Sevab Strängnäs Energi, Sparbanksstiftelsen Rekarne och Sparbanken Rekarne.

#sommarfestistrangnas2024 #sommarfest2024 #sommarfest7juni2024 #kulturscen #bibliotekenistrangnas #ung #ungistrangnas

Datum: 2024-06-06 t.o.m. 2024-06-07
Tid: 09:00 - 23:59
Plats: Visholmen, Ugglans park och fler platser runt om i Strängnäs
Fri entré: Ja
Arrangör: Strängnäs
Kategorier: Ungdom, Musik
Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 maj 2024