En hyllning till Sven-Bertil Taube

Artikel-bild

Hyllningskonsert till Sven-Bertil Taube med Augustifamiljen och Edda Magnason kommer till Thomas Arena teater. Konserten har fått ett fantastiskt mottagande och gått för fulla hus.

Sanslöst svall när Augustifamiljen hyllar Sven-Bertil
Taube

– 5 av 5 i DN

När Augustifamiljen, Edda Magnason och Henrik Wallgren hyllar Sven-Bertil Taube på Stora teatern i Göteborg är det med en ljuvligt mångfacetterad konsert som på det mest kärleksfulla sätt levandegör länkarna till en svunnen epok i svensk underhållning

– Martin Nyström, DN 10/9-23. Betyg 5 av5

Augustifamiljen

Augustifamiljen är ett hyllat och folkkärt band som gång på gång visar sin musikalitet, i vilket sammanhang de än åter finns. Med 10 år i På Spåret, samt många TV-konserter, till exempel Victoriakonserten, har bandet fått en speciell plats hos svenska folket och de har jobbat med nästan alla stora svenska artister. Men den gången Sven-Bertil var med dem i På Spåret och för första gången offentligt framförde Everts 17e balladen gjorde starkt intryck på dem. Här förstärks bandet av fantastiska Lisa Långbacka på dragspel.

Edda Magnason

Edda Magnason blev i ett slag rikskänd från att varit en hyllad artist i kännarkretsar. Hennes rollporträtt av Monica Zetterlund förbluffade såväl kritiker som en stor filmpublik. Men Eddas uttryck vilar inte i någon annans, hon är en personlig artist med underbar röst och aura, hela tiden sökande vidare i musiken - o även på teaterscen. Hon och Augustifamiljen har samarbetat flera gånger.

Henrik Wallgren

Henrik Wallgren är en omtalad sångare, äventyrare och författare från Brännö, Göteborg. Han har rest över haven med ostindiefarare, vikingaskepp och sin egen skuta. Och sjungit in flera egna skivor. Här står han för inspiration, regi, sång och recitation.

#kulturscen

Datum: 2024-11-08
Tid: 19:00 - 20:30
Plats: Thomas Arena teatern
Biljettinformation:Ordinarie 450 kr, Ungdom till och med 19 år: 250    Länk till biljetter
Arrangör: Kulturscen, Strängnäs kommun
Kategorier: Musik
Kontaktuppgifter: kulturproduktion@strangnas.se

Sommarlovstips för barn och unga

Äntligen sommar! I sommar arrangeras massor av aktiviteter för barn och ungdomar. Du hittar hela listan med evenemang på sidan Sommaraktiviteter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 juni 2024