Guidade visningar i Grassagården

Artikel-bild

Välkommen in i Grassagårdens äldre bostadsdel! Få en känsla av hur människorna levde här förr och hör mer om platsens historia. Fri entré!

Tider och datum:

Måndag–fredag klockan 10–12 & 13–16
(11 juni–9 augusti).

Observera att caféet har egna öppettider, de hittar du på caféets webbplats.

Om Grassagården

Grassagårdens äldsta delar är från tidigt 1600-tal och alla hus står än i dag på sina ursprungsplatser. Gården har fått sitt namn av familjen Grass som i slutet av 1700-talet drev en krog här. Grassagården ligger på Kvarngatan, precis i backen på väg upp mot väderkvarnen. Det var därför naturligt att bönderna åt och drack på gården medan de väntade på sin tur att mala säd i kvarnen.

Precis före Grassagården lyckades man stoppa den stora stadsbranden 1871. Därmed räddades den vackra gamla gården för eftervärlden. Få en guidad visning av Strängnäs kommuns feriearbetare under veckodagar, och av Strängnäs Gille under helgerna.

I dag finns här också ett välbesökt café. Passa på att äta lunch eller ta en fika, och därefter titta in i Grassagårdens museilänga!

Besök även gärna Strängnäs väderkvarn och få en guidad visning där.

#kulturscen #bibliotekenistrangnas #sommarlov

Datum: 2024-06-11 t.o.m. 2024-08-18
Tid: 10:00 - 16:00
Plats: Grassagården, Kvarngatan 2, Strängnäs
Fri entré: Ja
Arrangör: Kulturscen Strängnäs Kommun tillsammans med Strängnäs Gille
Kategorier: Guidad visning

Sommarlovstips för barn och unga

Äntligen sommar! I sommar arrangeras massor av aktiviteter för barn och ungdomar. Du hittar hela listan med evenemang på sidan Sommaraktiviteter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 juni 2024