Utställning: En stund på jorden -
Nils Bertil Malmberg &
Håkan Wennström

Artikel-bild

Nils Bertil Malmberg och Håkan Wennström är konstnärer som inte är helt olika varandra. De skapar konst med nära koppling till både livet och döden och den stund vi har på jorden

Nils Bertil Malmberg undersöker ofta barnet i sig själv och i utställningen "En stund på jorden" är tiden i fokus, tiden som vi kanske vill vända tillbaka så den går baklänges. Eller vill vi det?

Håkan Wennström låter konsten berätta om egna upplevelser och sitt liv i både det tunga, som att bli sjuk eller det lätta, de små glädjestunderna på jorden. Att promenera en solig dag i Stockholm ser trevligt ut men det kan lura faror och svårigheterna finns där, alltid. Det är en del av livet.
Hur möter vi livet?

Nils Bertil Malmberg har bott och arbetat i Strängnäs i många år och han har skapat bland annat Paulus och Petrus som vi ser överallt i Strängnäs för att stoppa färdvägen för bilar, samt flera utsmyckningar i kommunen. Håkan Wennström bodde i Strängnäs kommun 1992–2010 och har gjort bland annat en offentlig utsmyckning på Riagården i Åkers styckebruk.

Invigning 31 augusti kl. 12.00.

Den 1 oktober och den 8 oktober finns möjlighet att delta i ett Filosoficafé i anslutning till utställning.

#kulturscen #bibliotekenistrangnas

Datum: 2024-08-31 t.o.m. 2024-10-12
Plats: Kulturhuset Multeum
Fri entré: Ja
Arrangör: Kulturscen, Strängnäs kommun
Kategorier: Utställning, Konst, Föredrag, Övrigt
Kontaktuppgifter: kulturproduktion@strangnas.se

Sommarlovstips för barn och unga

Äntligen sommar! I sommar arrangeras massor av aktiviteter för barn och ungdomar. Du hittar hela listan med evenemang på sidan Sommaraktiviteter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 juni 2024