Vernissage: Jazzteckning -
Håkan Wennström

Artikel-bild

Håkan Wennström låter musiken strömma genom pennan och känslan av närvaro är markant. Utställningen öppnar naturligtvis med livemusik och möjlighet att känna musiken med alla sinnen.
Ta gärna med eget ritblock och penna!

"Med ögon och öron fångar jag ljud ljus och rörelser. Pennan dansar och förmedlar med streck på pappret. Det känns som jag är med och spelar i orkestern. Per Henrik Wallin går ett varv runt pianot, knackar, knogboxar, smäller med locket. Erik Dahlbäck svarar med smattrande trummor och Torbjörn Hultkrantz håller ordning med pulserande bas. Det är underbart. Svensk jazzelit passerade revy på jazzklubben Hot House i Katrineholm i början på 80-talet. Efter konserten kommenterar Per Henrik min teckning: Det är bra, så där känner jag mig när jag spelar. Sedan har jag fortsatt teckna på konserter. I närtid den klassiska virtuosen Johan Dalene på Elghammar slott."

– Håkan Wennström


Utställningen öppnar den 7 september naturligtvis med livemusik och möjlighet för dig att ta med pennan och känna jazzen i hela kroppen och få ner musiken på papper. Håkan inleder med att berätta om sitt jazztecknande. Mellan klockan 12.00-13.00 är det musik och därefter mingel.

#kulturscen #bibliotekenistrangnas

Datum: 2024-09-07
Tid: 12:00 - 14:00
Plats: Kulturhuset Multeum
Fri entré: Ja
Arrangör: Kulturscen Strängnäs kommun
Kategorier: Utställning, Konst, Musik, Övrigt, Aktiviteter
Kontaktuppgifter: kulturproduktion@strangnas.se

Sommarlovstips för barn och unga

Äntligen sommar! I sommar arrangeras massor av aktiviteter för barn och ungdomar. Du hittar hela listan med evenemang på sidan Sommaraktiviteter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juli 2024