Nytt busskort med nya möjligheter

Från och med den 1 oktober införs ett nytt kort- och betalsystem för busstrafiken. Sörmlandstrafiken bjuder därför in till deras kortbytarturné med start i Strängnäs den 17 september. Ta med ditt gamla kort och kom till annonserad plats, så får du hjälp att föra över din reskassa till det nya kortet.

Var och hur byter jag mitt kort?

För att göra bytet så enkelt som möjligt kommer det att finnas flera olika alternativ till hur du kan byta ut ditt gamla kort mot det nya.

1. Kom till något av våra tillfälliga kortkontor!

Strängnäs, Gyllenhjelmstorget lördag 17/9, söndag 18/9 och söndag 25/9 kl 11–15
Åkers styckebruk, ICA Supermarket, torsdag 22/9 kl 11–14
Mariefred, Coop Konsum, torsdag 22/9 kl 15–18
Stallarholmen, ICA Supermarket, lördag 24/9 kl 11–14

2. Du kan också byta ditt kort utan kostnad på Station 360 i Eskilstuna till och med den 30 september. Därefter kan du köpa ett nytt kort för 20 kronor.

3. Använd kortbytarkuvertet som skickas till Sörmlandstrafiken. Det finns ett begränsat antal kortbytarkuvert att hämta i Strängnäs kommunhus medborgarkontor. Sista datum för detta är också den 30 september.

Nyheter med nya kortet

  • Du kan logga in på Sörmlandstrafikens webbplats och laddar ditt nya kort med de biljetter som du önskar.
  • Du kan se var din buss är via Sörmlandstrafikens app.
  • Du kan också ladda resor med SL i Stockholm med ditt kort.

Du kommer fortfarande att kunna köpa enkelresor med ditt bankkort direkt på bussen.

Läs mer om det nya biljettsystemet och hur du får ett nytt reskort går att hitta på Sörmlandstrafikens webbplats.

Nya priser från och med 1 oktober

Under turnén kommer Sörmlandstrafiken, förutom att hjälpa resenärer byta kort, också informera om de nya priserna och zonerna.

Från och med den 1 oktober gäller nya priser för busstrafiken. Strängnäs kommun är en zon och det är ett pris som gäller för resande inom en zon. Det betyder att det kostar lika mycket att åka i till exempel inom Strängnäs stad, som mellan Strängnäs och Stallarholmen. Det kommer också att införas ett lågtrafikkort där resande kan åka obegränsat mellan klockan 9–14, 18–24 samt helgtrafik (ej natt) för 180 kr i månaden.

Här hittar du mer information om olika biljetter, priser och kort.

För frågor kontakta Sörmlandstrafikens kundtjänst 0771–22 40 00 eller Strängnäs kommuns kollektivtrafikutredare Kristina Welin 0152–292 45.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 juni 2018