Nu öppnar garaget vid Strängnäs resecentrum

Den 14 september öppnar det underjordiska garage med direkt access till väntutrymmen i Resecentrum. En parkeringsavgift införs för att täcka de ökade driftkostnaderna.

Det är Strängnäs kommun som ansvarar för garaget och de yttre miljöerna runt resecentrum samt övervakning och parkeringsavgifter. Garaget har 130 parkeringsplatser, varav 24 stycken laddplatser för elbilar och 50 cykelställ.

För att kunna ladda på laddstationerna i garaget behövs ett laddkort från Clever. Kortet beställs kostnadsfritt via SEVAB webbplats.

Garagets öppettider följer tågtrafikens tidtabell
Garaget öppnar klockan 05.00 och stänger 15 min efter sista tåget kommit in på perrongen. Det är Securitas personal som sköter öppning och stängning av garaget.

Kom och träffa oss
Den 14 september mellan klockan 06.30-08.30 är representanter från kommunen på plats, vid garagets entré på Södertäljevägen, för att svara på frågor.

Renovering av stora parkeringen
Den 17 september stängs den stora utomhusparkeringen för ommålning av p-platserna och återställande av grönytor. Arbetet förväntas pågå under 2 veckor. Under tiden hänvisar vi till Resecentrums parkeringsgarage samt parkeringarna vid Ingvarsvägen.

Parkeringsavgifter införs
Det nya garaget och utomhusparkeringen innebär ökade kostnader, eftersom det blir fler och större ytor för kommunen att ta hand om. Det handlar bland annat om renhållning och underhåll men också sådant som att garaget måste låsas av en väktare nattetid.

Den 1 oktober införs parkeringsavgifter i området. Personal kommer då att vara på plats vid parkeringsautomaterna för att hjälpa till och svara på frågor.

Parkeringsautomater finns utanför Resecentrums norra entré och inne i garaget vid dörren upp till Resecentrums väntutrymmen. Det går också att köpa en biljett via mobil med parkeringsappen. Mer information finns vid parkeringsautomaterna.

Från 1 oktober blir parkeringsavgiften:
25 kronor per dygn på utomhusparkeringen
35 kronor per dygn i garaget
400 kronor för ett månadskort

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 september 2018